Gevulde gem-sla met paddenstoelenmix en gemengde noten 

Lekker genieten tijdens de feestdagen met deze heerlijke gevulde gem-sla! Een harmonie van paddenstoelen, knapperige noten, bessen en romige feta, verpakt in knapperige slablaadjes. Een voorgerecht dat je niet wilt missen deze kerst!

Gevulde gem-sla met paddenstoelenmix en gemengde noten 

Gevulde gem-sla met paddenstoelenmix en gemengde noten 

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan je maken zonder gluten, kippenei, mosterd, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren. 

We gebruiken in dit recept feta, dit kan je vervangen door plantaardige witte kaas zodat het ook koemelkvrij is. 

De hoeveelheid gebruikte zuivel per blaadje sla is zo laag, dat het ook lactose arm is. 

Gang: Sides, Dinner
Servings

24

servings
Prep time

20

minuten
Cooking time

20

minuten

Ingrediënten

  • 2 kroppen 2 gem-sla

  • 250 gr 250 paddenstoelenmix (bijvoorbeeld champignons, oesterzwammen, shiitake en cantharellen)

  • 1 1 rode chilipeper

  • 1 teen 1 knoflook

  • 2 el 2 olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Voor de vulling
  • 100 gr 100 gemengde noten (bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen, walnoten en cashewnoten) grof gehakt

  • 2 el 2 gedroogde blauwe bessen

  • 100 gr 100 feta kaas

  • 2 el 2 verse peterselie

  • 1 1 sap van citroen

Bereiding

  • Was de gem-sla grondig en laat deze uitlekken. Snijd voorzichtig de onderkant van de kroppen af zodat de bladeren loskomen.
  • Doe de paddenstoelenmix in een keukenmachine en pulse 3 à 4 keer kort tot de paddenstoelen ongeveer in gelijke stukken zijn gesneden
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, fijngehakte chilipeper en knoflook toe. Bak de paddenstoelenmix tot ze zacht en goudbruin zijn, en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • In een kom meng je de gehakte noten, gedroogde bessen, verkruimelde feta, verse peterselie, citroensap, zout en peper. Voeg de afgekoelde paddenstoelenmix toe aan dit mengsel en meng goed.
  • Vul elke gem-sla met het noten-paddenstoelenmengsel en druk voorzichtig aan.
  • Plaats de gevulde gem-sla op een serveerschaal.
  • Serveer de gevulde gem-sla met een partje citroen en eventueel extra chilipeper als garnering.