Zoete verleiding met een hartige twist! Deze gevulde Medjoul dadels met romige geitenkaas en knapperige pistachenoten zijn een smaakexplosie in elke hap. Perfect voor een snelle en stijlvolle snack of als amuse tijdens jouw kerstfeestjes!
Gevulde Medjoul dadels met kaas en pistache
Dit recept kan je maken zonder gluten, kippenei, mosterd, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren.
We gebruiken in dit recept geitenkaas en een beetje room, dit kan je vervangen door plantaardige zuivelspread zodat het ook koemelkvrij is.
De hoeveelheid gebruikte zuivel per dadel is zo laag, dat het ook lactose arm is. Mits je niet alle dadels gaat eten 🙂
Doe je het FODMAP arm dieet? Neem dan 1 dadel voor het lekker zonder dat je klachten krijgt.
24
servings15
minutenIngrediënten
200 gr 200 zachte geitenkaas
2 el 2 slagroom
24 24 ontpitte Medjoul dadels
25 gr 25 pistachenoten
Bereiding
- Meng de geitenkaas en slagroom.
- Snijd in elke dadel een inkeping in de lengte en vul deze met het kaasmengsel.
- Hak de pistachenoten grof, strooi eroverheen en serveer.
Lees meer:
- Gevulde Medjoul dadels met roomkaas en pistache ...
- ‘Snicker’ dadels Lekkere trek maar toch liever geen chocolade reep? Dan is...
- ‘Snicker’ dadels ...
- Kruidnootjes of speculaaskoeken savavoeding Recept van Marian Pekel van SaVa Sport & Voedingadvies: De speculaasjes zijn lekker...
- Preisoep Even een soepje maken. Bij mij thuis worden ze er...