Gezond Gesprek Podcast: Masterclass Voedselallergie

Hoe komt het dat steeds meer mensen allergisch voor voeding zijn? Wat is het beste dieet bij een voedselallergie? En waarom spelen bacteriën een belangrijke rol bij de behandeling? Daar gaat deze aflevering van Gezond Gesprek van Gezondheidsnet over. Deze ‘masterclass’ over voedselallergie, gegeven door Berber Vlieg, delen we graag met je,

Masterclass Voedselallergie

In deze aflevering hoor je over de nieuwste inzichten en doorbraken maar ook wat je wellicht nog niet weet over allergie. Berber Vlieg vertelt ons wat allergie en intolerantie precies inhoudt, hoe je jouw persoonlijke zoektocht het beste kunt aanpakken en hoe je jouw immuunsysteem weerbaarder kan maken. Maar ook de laatste doorbraken betreft preventie van allergie worden toegelicht. Bovendien geven de ingezonden vragen een mooi inzicht in wat er speelt op allergiegebied.

Wie horen we?

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos. Zij spreekt in deze podcast met wetenschapper en diëtist dr. Berber Vlieg-Boerstra, behandelt al ruim 35 jaar patiënten met allergie en doet ook wetenschappelijk onderzoek naar dit onderwerp. Zij deelt in deze Podcast haar kennis over het onderwerp.

“Soms is een allergie vrij eenvoudig vast te stellen, bijvoorbeeld bij een baby met koemelkallergie. Maar bij oudere kinderen of bij volwassenen kan het een ingewikkelde puzzel zijn, waarbij we als een detective te werk moeten gaan”, zegt Berber Vlieg

Beluister hier direct de podcast

Lees je liever? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

Podcast van gezondheidsnet

Gezond Gesprek is de podcast van Gezondheidsnet. Elke aflevering is er een gezond gesprek met een deskundige gast over gezondheid, ziekte en leefstijl. Gezond Gesprek levert niet alleen de beste informatie door de beste specialisten; de informatie is ook altijd meteen praktisch toepasbaar voor jezelf.

Vond je dit onderwerp interessant? Wellicht is de podcast over voedselallergie bij baby’s dan echt iets voor jou: Waarom je babys vanaf 4 maanden pindakaas zou moeten geven?