Gezond, veilig én hip uiteten bij The Harvest in Rotterdam

Hoe bewust zijn restaurants bezig met allergieën en intoleranties en hoe kan je lekker uiteten met een allergie? Hoe pakken restaurants het aan en welke regels hanteren ze? Om antwoord te krijgen op deze vragen, zijn we momenteel bezig met het afnemen van interviews bij verschillende horecaondernemers, super leuk! De aftrap was vorige week bij The Harvest in Rotterdam, waar we hebben gesproken met Wessel.

The Harvest staat voor seizoensproducten, duurzaam, voedzaam en genieten. De producten worden bij verschillende boeren gekocht en worden uiteindelijk omgetoverd in heerlijke gerechtjes. Wessel legde ons het concept van ‘The Harvest Bowl’ uit:

“Je hebt drie stappen: als eerste heb je de keuze uit drie koolhydraatrijke gerechtjes.” Deze vormen de basis voor de bowl. “Daarna kies je twee groente gerechtjes uit en tot slot kies je voor een plantaardige of dierlijke eiwitbron.”

Over de allergenen zijn ze heel duidelijk; deze staan duidelijk vermeld op een allergenenkaart, die je ook op kan vragen. Bij elk ingrediënt staan de allergenen vermeld. “Op deze manier kan de gast zelf een gerecht samenstellen dat allergeenvrij is en kan hij om de allergie heen werken.” Heb je coeliakie of een glutenintolerantie? Dan is The Harvest perfect voor jou! Alle gerechten zijn namelijk over het algemeen glutenvrij, omdat er vrijwel alleen maar met verse producten en groenten gewerkt wordt. Geef natuurlijk wel duidelijk aan in hoeverre je gluten kunt verdragen, want dan wordt hier rekening mee gehouden in de keuken.
the harvest rotterdam veilig uiteten

Communicatie in de keuken

Wessel legde uit dat hun keuken niet heel groot is, dus dat de communicatie onderling heel erg belangrijk is op het moment dat er iemand met een allergie binnenkomt. De allergie wordt meteen gecommuniceerd naar de keuken, waar er vervolgens extra wordt gelet op het voorkomen van kruisbesmetting.

In de keuken worden er zoveel mogelijk producten gebruikt die verkrijgbaar zijn in het seizoen. Hierdoor hebben de producten een betere smaak én bevatten ze meer voedingswaarden. Daarnaast zit ‘The Harvest Bowl’ vol met bouwstoffen; elke maaltijd bevat vitaminen en mineralen, langzame koolhydraten, gezonde vetten en een eiwitbron. Dankzij deze combinatie kun je wel even vooruit! Ik vergeet helemaal te vermelden dat ze ook overheerlijke desserts hebben, die allemaal vers bereid worden. Zeker de moeite waard!

The Harvest is elke dag van 17:00 – 21:00 geopend en heet jullie van harte welkom. Een allergie? Geen probleem! Zorg er altijd voor dat je duidelijk aangeeft waar het om gaat. Ze maken dan met liefde een allergeenvrij gerecht voor je klaar en denken graag met je mee. Uiteten met een allergie hoeft dus helemaal niet zo lastig te zijn, maar bel Wessel even van tevoren.

Laat je ons even weten hoe het was?

https://theharvest.nl/