Bananensplit maar dan anders. Als een heerlijk ontbijtje bijvoorbeeld; alles voor een lekkere en gezonde start is aanwezig. Deze combinatie van notenpasta én verse walnoten maakt het een van onze favorieten. Wij halen de notenpasta bij www.BasBoerNoten.nl, die produceren zelf hun notenpasta’s.
Gezonde bananensplit
Dit recept kun je maken zonder tarwe, kippenei, fructose, soja, histamine en gluten.
We gebruiken in dit recept Griekse yoghurt, maar als je dit niet kunt verdragen kun je deze vervangen door een lactosevrije of plantaardige vervanging van yoghurt.
Gang: dessert, tussendoor
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenIngrediënten
2 bananen
30 gr pure chocolade
40 gr hazelnootpasta
20 gr walnoten
250 ml Griekse yoghurt
100 gr verse blauwe bessen
Bereiding
- Halveer de bananen in de lengte en leg de helften op een bord. Gebruik hiervoor 1 banaan per persoon.
- Verwarm een laagje water in een steelpannetje en hang er een glazen of metalen kom net boven (au-bain-marie). Smelt hierin rustig de chocolade en voeg wanneer deze zacht is de hazelnootpasta toe. Roer door tot het goed gemengd is. Vind je de saus te stevig, voeg dan een klein scheutje melk toe.
- Hak ondertussen de walnoten grof.
- Verdeel de Griekse yoghurt over de gehalveerde bananen en bestrooi met blauwe bessen en de gehakte walnoten.
- Decoreer het geheel door de hazelnoot-chocolade saus van een lepel op de bananensplit te laten lopen.
Lees meer:
- Gezonde bananensplit ...
- Pasta met kip en olijven Duik in de mediterrane smaken met deze heerlijke pasta, waar...
- Pannenkoeken met cashewpasta en aardbeien Deze pannenkoeken staan in een handomdraai op tafel en zijn...
- ‘Snicker’ dadels Lekkere trek maar toch liever geen chocolade reep? Dan is...
- Citroenkip uit de airfryer Zin in een stukje kip bij je salade? Deze kipfilet...