Gezonde keuze in snack-land

Kan het echt, een lekker snackreep die ook nog voldoet aan het label ‘gezonde keuze’? Als je in de schappen kijkt bij de gezondheidsproducten zie je tegenwoordig heel veel repen. De verpakkingen liegen er niet om: “zonder suiker” “0% vet” of soms ook “géén allergenen”. Maar heel vaak worden we gewoon gefopt. In plaats van de suiker zit zo’n reep vol met calorierijke suikervervangers, de 0% vet repen smaken helemaal nergens naar en, wij weten dat het NIET kan, géén allergenen bestaat echt niet. Tuurlijk, je hebt de 14 allergenen die op de verpakking moeten staan, maar je kunt natuurlijk voor alles waar een ‘eiwit’ in zit een allergie hebben.

Wij zijn sinds begin 2020 een samenwerking aangegaan met MadeGood. Mensen die het – naar ons idee – hebben begrepen. Lekker, veilig en gezond; daar staan ze voor.

Bij MadeGood zijn de repen vrij van de 14 meest voorkomende allergenen, die ‘zoet’ smaken van alleen natuurlijke ingrediënten en bovendien zijn ze een goede bron van vitamines van zes verschillende groenten. Jij als consument verwacht veel meer dan alleen een gezonde snack, en dat leveren ze.

Dit geldt ook voor smaak. De gebruikelijke ‘gezonde’ snackrepen eet je om te voeden, niet om te genieten. Bij de repen van MadeGood heb je niet het idee iets gezonds te eten, terwijl dat wel zo is!

Wat ons vooral aansprak is dat ze bij MadeGood van mening zijn dat mensen met allergieën niets mogen missen. Er is wereldwijd een steeds grotere behoefte aan veilige MAINSTREAM-snacks. Die niet gefocused zijn op één segment; denk aan glutenvrij, zuivelvrij of bijvoorbeeld vegetarisch. MadeGood is van mening dat een snackreep voor iedereen goed moet zijn – voedselallergie of niet – daarom vermijden ze uiteraard de 14 belangrijkste allergenen. Maar de focus ligt op de combinatie van lekker, gezond en veilig, vandaar dat wij graag met hen samenwerken!

Je kunt de repen het eenvoudigste online bestellen; bijvoorbeeld bij bol.com.