Gluten- en lactosevrij genieten – Viviane Vaes

Soms worden mooie boeken ons gewoon in de schoot geworpen. Net als het kookboek van Viviane Vaes (zaakvoerder van Choosy and Delicious) waarin zij gluten- en lactosevrij eten tot een echt feestje maakt!

Ter introductie begint het boek met basisinformatie, en hoewel veel geïnteresseerden dit wel zullen weten, vinden wij dit een belangrijke aanvulling. Allergisch voor gluten ben je niet, maar intolerant. Het verschil tussen allergie en intolerantie, en wat coeliakie is wordt in het boek uitgelegd.

Ik bladerde watertandent door het boek! Alle hoofdstukken zijn overzichtelijk aangegeven en bij elk recept schittert een grote foto. De hoofdstukken zijn per gerecht benoemd als voor-, hoofd-, en nagerecht maar ook heerlijke extraatjes zoals koffiesnoepjes en hapjes.

Wat niet altijd aan boeken wordt toegevoegd -maar dus wel aan deze- zijn handige tips en een opzetje voor een voorbeeld weekmenu; een leuke aanvulling om dit een super compleet boek te maken. Wat bovendien geweldig bij onze visie aansluit: een lijstje wat mag ik WEL!

Deze hardcover van bijna 170 pagina’s en met meer dan 50 recepten is voor €29,00 te koop bij o.a. Bol.com.

Spoiler alert! Volgende week bespreek ik een ander boek van Viviane…

{a1344ar29728}