Glutenvrije hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder

McDonald's burgers
v.l.n.r. Miss Glutenvrij Harmke, de Glutenvrije man Gerry, Marloes van AllergiePlatform en Carlijn van Foodless.

Begin juni heeft McDonald’s 3 variaties van hun burgers opgenomen in het assortiment die glutenvrij zijn. De Hamburger, Cheesburger en Quater Pounder zijn in 50 vestigingen te krijgen en worden gemaakt volgens een heel speciaal procedé. Want ja, alles moet kloppen, er mogen geen gluten in de buurt van de broodjes komen natuurlijk!
Ik mocht, samen met een aantal glutenvrije bloggers, bij de lancering aanwezig zijn en heb zelf een hamburger gemaakt. Zoals alles bij McDonald’s is de bak-procedure helemaal top uitgewerkt.
Wat ik erg leuk vind van de hamburgergigant is dat de broodjes net zo duur zijn als de ‘gluten-volle’ broodjes. De kostprijs van de glutenvrije broodjes ligt aanzienlijk hoger, maar dat nemen ze voor lief.

Zijn de broodjes alleen leuk & lekker voor mensen met coeliakie?

allergenenDe broodjes zijn van het Finse merk Moilas en bevatten de volgende ingrediënten:
Rijstbloem, water, maïszetmeel, gemodificeerd tapiocazetmeel, suiker, raapzaadolie, sesamzaad (4%), gist, zout (1,25%), verdikkingsmiddelen (E464, E412), psyllium, bamboevezel, emulgator (E471).

Voor alle drie de burgers worden deze broodjes gebruikt. Super, want er zit ook geen lactose in! Wanneer je last hebt van sesam of mosterd is de Hamburger niet geschikt, maar voor alle andere wettelijke allergenen is het wel geschikt! Bij de Cheeseburger en Quarterpounder wordt een kaas gebruikt, dus als je klachten krijgt van melk of lactose dan zijn deze niet geschikt.

Wil je nog meer weten over de allergenen die in de producten zitten? Kijk dan in de vestigingen in het boekje ‘allergenen informatie’ of op de website.