Glutenvrije zalm spinazie lasagne

Ben je dol op Italiaans eten, maar heb je coeliakie? Tegenwoordig zijn er veel varianten glutenvrije pasta’s te verkrijgen in de winkel. Zo maakte ik een glutenvrije zalm-spinazie lasagne met een van deze producten:

Beiden zijn glutenvrij, eivrij en lactosevrij. (redactie: de bladen zijn gemaakt van mais- en rijstmeel, ingrediënten zijn identiek, dus waarschijnlijk komen ze uit dezelfde fabriek 🙂 Die van AH Vrij zijn € 2,49 per pak, die van Peaks kosten € 2,99 bij de Jumbo)

Wat heb je nodig?

  • 5 tomaten
  • 1,5 doos diepvriesspinazie
  • Italiaanse kruiden
  • 2 moten wilde zalm
  • Peper en zout naar behoefte
  • 1 potje biologische pesto
  • strooikaas

Hoe maak je het klaar?

Laat de 5 tomaten even ‘schrikken’ in een pannetje kokend water. Het velletje barst dan open. Haal ze dan uit de pan en ontvel ze.

Doe de tomaten in de blender, samen met de Italiaanse kruiden, de pesto en peper en zout. Blend het geheel kort tot een gladde saus.

Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes. Laat de diepvriesspinazie -onder af en toe omroeren- ontdooien in een wokpan op een laag vuur. Voeg de zalmstukjes toe aan de spinazie. Als het een spinaziepapje begint te worden mag de tomatensaus worden toegevoegd. Kook het nog even door, zodat de saus iets kan indikken.

Doe een laagje lasagnesaus in een ovenschaal en bouw de lasagne laagje voor laagje met de lasagnebladen op. Je kunt er evt. (biologische) strooikaas overheen doen. Let op: deze variant is dan niet volledig lactosevrij.

De lasagne mag ca. 30 minuten op 200 graden in de oven om de bladen zacht te laten worden en het geheel goed te verhitten.

Eet smakelijk!