Start je dag met deze heerlijke, knapperige granola! Gemaakt van voedzame havermout, noten en zaden, en subtiel gezoet met een vleugje kokos. Perfect als ontbijt met (plantaardige) yoghurt of als voedzaam tussendoortje. Eenvoudig om te maken en makkelijk aan te passen met jouw favoriete extra’s!

Granola (3 variaties)
Dit recept kun je maken zonder gluten (mits je gebruik maakt van glutenvrije havermout)
10
servings30
minuten30
minuten584
kcalIngrediënten
250 gr 250 havermout
100 gr 100 ongebrande noten (bijv. amandel, hazelnoot, walnoot)
50 gr 50 zaden/pitten (lijnzaad, pompoenpitten, sesamzaad)
30 gr 30 kokosschaafsel
1 1 el kaneel
2 2 el olijfolie
- Granola met cacao & walnoot
Vervang de 1 el kaneel door 2 el rauwe cacaopoeder
Voeg 1 tl vanillepoeder toe
Voeg 30 gr extra walnoten toe
- Granola met gevriesdroogd fruit
Voeg 30 gr gevriesdroogde aardbeien en frambozen toe ná het bakken (niet meebakken).
Eventueel: extra pitten zoals zonnebloempitten voor meer crunch.
- Granola met extra kokos & macadamia
Verhoog het kokosschaafsel naar 60 gr
Voeg 40 gr grofgehakte macadamianoten toe
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
- Voeg de olijfolie toe en meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
- Spreid het mengsel uit over de bakplaat.
- Rooster 30-40 minuten in de oven. Schep elke 10 minuten om voor een gelijkmatige garing.
- Laat de granola volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.