Granola (3 variaties)

Start je dag met deze heerlijke, knapperige granola! Gemaakt van voedzame havermout, noten en zaden, en subtiel gezoet met een vleugje kokos. Perfect als ontbijt met (plantaardige) yoghurt of als voedzaam tussendoortje. Eenvoudig om te maken en makkelijk aan te passen met jouw favoriete extra’s!

Granola (3 variaties)

Granola (3 variaties)

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten (mits je gebruik maakt van glutenvrije havermout)

Gang: ontbijt
Servings

10

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

30

minuten
Calories

584

kcal

Ingrediënten

  • 250 gr 250 havermout

  • 100 gr 100 ongebrande noten (bijv. amandel, hazelnoot, walnoot)

  • 50 gr 50 zaden/pitten (lijnzaad, pompoenpitten, sesamzaad)

  • 30 gr 30 kokosschaafsel

  • 1 1 el kaneel

  • 2 2 el olijfolie

  • Granola met cacao & walnoot
  • Vervang de 1 el kaneel door 2 el rauwe cacaopoeder

  • Voeg 1 tl vanillepoeder toe

  • Voeg 30 gr extra walnoten toe

  • Granola met gevriesdroogd fruit
  • Voeg 30 gr gevriesdroogde aardbeien en frambozen toe ná het bakken (niet meebakken).

  • Eventueel: extra pitten zoals zonnebloempitten voor meer crunch.

  • Granola met extra kokos & macadamia
  • Verhoog het kokosschaafsel naar 60 gr

  • Voeg 40 gr grofgehakte macadamianoten toe

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  • Voeg de olijfolie toe en meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
  • Spreid het mengsel uit over de bakplaat.
  • Rooster 30-40 minuten in de oven. Schep elke 10 minuten om voor een gelijkmatige garing.
  • Laat de granola volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.