Groene salade met burrata

Het jaar beginnen met een vliegende start? Dit recept geeft je direct een mood-boost! Lekker als lunch tussendoor of als bijgerecht bij het avondeten. Wanneer ga jij hem maken?

Groene salade met burrata

Groene salade met burrata

Recept van Allergieplatform
0.0 van 0 stemmen
Gang: lunch
Servings

2

servings
Prep time

5

minuten
Cooking time

10

minuten
Calories

644

kcal

Ingrediënten

  • 0.5 0.5 komkommer

  • 2 2 bosuien

  • 200 gr 200 spitskool

  • 100 gr 100 ijsbergsla

  • 1 1 bol burrata (ca. 150 gr)

  • 1 1 el extra vierge olijfolie

  • Versgemalen zwarte peper

  • 15 gr 15 chilivlokken

  • Voor de dressing
  • 2 2 bosuien

  • 50 gr 50 ongezouten cashewnoten

  • 0.5 0.5 citroen

  • 1 1 sjalot

  • 1 1 teen knoflook

  • 50 gr 50 verse spinazie

  • 15 gr 15 verse basilicum

  • 1 1 el geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 1 el rijstazijn

  • 4 4 el olijfolie

Bereiding

  • Bereiding van de dressing
  • Snijd 2 bosuitjes in fijne halve ringen en hak de noten fijn. Pers de citroen uit en bewaar het sap.
  • Doe de sjalot, knoflook, spinazie, basilicum, citroensap, Parmezaanse kaas, rijstazijn en de olijfolie(voor de dressing) in een blender of keukenmachine. Blend dit tot een gladde dressing.
  • Voeg de fijngehakte bosui en noten toe en roer door.
  • Bereiding
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de 2 bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de spitskool in dunne reepjes. Snijd de ijsbergsla fijn. Meng de kool en sla in een kom met de komkommer en bosui. Meng de salade met de dressing.
  • Halveer de burrata en leg deze bovenop de salade. Sprenkel hier de resterende olijfolie overheen en kruid indien gewenst de salade met wat versgemalen zwarte peper en chilivlokken.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën644
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 51.3g 79%
    • Totaal koolhydraten 17.9g 6%
      • Vezels 7.8g 29%
    • Eiwit 24.3g 48%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.