Groenten eten lastig? Leer het ze met Spoony!

Ik word hier zo blij van. Nu eens niet een reep, zoutjes of ander tussendoortje maar gewoon echt eten mét een goed verhaal. Heb je wel eens een leuke reclame gezien van een pot boontjes, of peentjes die zich helemaal richt op kinderen? En alhoewel ik Herman den Blijker het erg leuk vind doen voor de groenten van … is het toch net iets anders dan een campagne die zich richt op kinderen. Ik ben ze nog niet tegengekomen…

Tijdens een webinar met Huisarts Tamara de Weijer kregen we een tip: kijk eens naar Spoony. Huh, Spoony? Wat is dat?

Spoony

Kinderen zijn dol op een bijzondere ingrediënt: een spelletje! Spoony heeft namelijk eet bevorderende spelletjes ontwikkeld. Als je de opdrachten goed uitvoert, gaat dat eten vanzelf én leer je van alles over groenten. De Spoony experts leggen in dit filmpje graag uit hoe dat werkt: spelend groenten eten.

Wij hebben natuurlijk de proef op de som genomen en hebben een hele box vol lekkers onderworpen aan grijpgrage kindervingers! De pizza was echt zalig én superleuk om te maken met mijn buurjongen. Rex genoot van de Dippies en ook de slurpsoep: heerlijk! Voor die producten hebben ze bovendien in februari 2021 de Gezonde Innovatie awards gewonnen! En als je het ons vraagt, en ons panel: dat is terecht!

De bietenpizza is echt een feestje. De ingrediënten zitten achter de ‘ramen’  in de box en het is heel eenvoudig te maken. En dan, het eten. Ook daar zit een spelletje bij om het nog leuker te maken.

Wil je zelf de proef op de som nemen? Bekijk hier alle producten én zie waar je het kunt kopen.

De allergenen: ze zitten er bijna niet in als ingrediënt, behalve bij de pasta en broodjes. Maar omdat het gemaakt wordt in een fabriek waar ook andere producten gemaakt worden staat er wel een waarschuwing op de verpakking. Zie hier bijvoorbeeld de ingrediënten van de slurp soep.