GV Kruidnoten, speculaas en gevulde speculaas

DEF sint_winnaars_groenBoodschapp heeft glutenvrije kruidnoten, speculaas en gevulde speculaas met elkaar vergeleken en de meest bewuste keuze per categorie tot winnaar uitgeroepen. Jaarlijks verschijnen diverse lijsten voor de beste kruidnoten of de lekkerste gevulde speculaas maar daarin wordt geen rekening gehouden met glutenvrije producten. Boodschapp brengt daar nu verandering in.

Roley’s en Le Poole voeren lijst aan

Alle producten zijn vergeleken op Boodschappscore. Wanneer meerdere producten de eerste plaats delen, zijn prijs en smaak ook meegewogen. Dit heeft geleid tot 3 uiteindelijke categoriewinnaars.
In de categorie kruidnoten is Le Poole de winnaar. I am Glutenfree is de winnaar in de catgorie gevulde speculaas. De laatste winnaar is Roley’s in de categorie speculaas.
Boodschapp vergelijkt in totaal zeven producten in de categorie kruidnoten, negen producten in de categorie speculaas en drie producten in de categorie gevulde speculaas. De producten zijn afkomstig van de glutenvrije merken I am Glutenfree, Heja, Roleys, Dr. Schär, Lieke is Vrij, Consenza en Le Poole.

Introductie Boodschapp Glutenvrij

De verkiezing van meest bewuste glutenvrije Sinterklaasproducten is voorloper van de lancering van Boodschapp Glutenvrij, een nieuwe app en website gericht op consumenten die glutenvrij moeten eten. Verwacht wordt dat consumenten vanaf december de app kunnen downloaden in de App Store en de website kunnen bekijken.

Vergelijking van ingrediënten en voedingswaarden

De ingrediënten en voedingswaarden per reële portie zijn per product inzichtelijk gemaakt en vergeleken op basis van 16 criteria zoals verzadigd vet, kilocalorieën en suiker. Elk product krijgt hierdoor een Boodschappscore en aan de hand daarvan kunnen consumenten makkelijk bewustere keuzes maken tijdens het boodschappen doen.

Over Boodschapp

Boodschapp heeft momenteel een app en bijbehorende website (www.boodschapp.nl) waarop voedingsproducten inzichtelijk zijn gemaakt op basis van samenstelling, prijs en smaak. Boodschapp opereert onafhankelijk van de voedingsindustrie en retailers en geeft objectieve informatie door samen te werken met voedingskundigen. Op basis van de ingrediëntendeclaratie en voedingswaarden genereert Boodschapp een score per product. Zo worden voedingsproducten vergelijkbaar en kunnen consumenten gemakkelijk bewuster boodschappen te doen.