Hamlapjes met paksoi

Heerlijke hamlapjes met paksoi voor een smaakvolle avondmaaltijd! Laat het vlees marineren in een verrukkelijke mix van sojasaus en maïzena, en geniet van de knapperige aardappelschijfjes en de verfijnde smaak van gember en oestersaus. Een explosie van smaken op je bord!

Hamlapjes met paksoi

Hamlapjes met paksoi

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten, tarwe, lactose, koemelk, pinda, noten en kippenei. Het recept is geschikt voor het FODMAP dieet.

Gang: diner
Servings

4

servings
Prep time

20

minuten
Cooking time

30

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • 600 gr 600 hamlappen

  • 1 1 tl maizena

  • 2 2 el sojasaus

  • 6 6 el olijfolie

  • 600 gr 600 aardappelschijfjes

  • 3 3 cm gemberwortel

  • 1 1 krop paksoi

  • 2 2 el oestersaus

Bereiding

  • Snijd de hamlappen in blokjes, meng de maïzena en sojasaus in een kom en schep het vlees erdoor. Laat het geheel minimaal 10 minuten marineren.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de aardappelschijfjes goudbruin.
  • Schil de gember en hak deze fijn. Snijd de paksoi in repen.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember kort en schep het vlees erdoor. Bak het op hoog vuur in 5 minuten bruin. Schep het vlees op een bord.
  • Schep de paksoi door het bakvet, roerbak voor 2 minuten en schep daarna het vlees erdoor.
  • Roerbak het geheel nog 2 minuten en breng op smaak met oestersaus.
  • Serveer met de aardappelschijfjes.