Hooikoorts en feest?

Wanneer is het feest voor jou?

AllergiePlatform.nl heeft een online tijdschrift voor mensen met hooikoorts uitgegeven. Het kan gratis gedownload worden via Facebook.com/hooikoorts. Het thema van het tijdschrift is feest?

Voor veel mensen is de lente een tijd om er lekker op uit te trekken en te genieten van de eerste zonnestralen. Je krijgt er echt een beetje een feeststemming van! Maar er zijn ook heel veel mensen die niet zo uitkijken naar deze periode van het jaar; lente is voor hen de tijd van gesnotter, kriebelende ogen en niezen.

Een allergische reactie op de pollen die de bomen en grassen verspreiden is de oorzaak van de klachten. Heel veel mensen hebben er last van maar nemen de klachten voor lief. ‘Het hoort er nu eenmaal bij in deze periode’ is een veel gehoorde reactie. Maar dat is vaak helemaal niet nodig, er is wat te doen aan hooikoorts klachten!

Praktische tips en achtergronden

In het tijdschrift staan praktische tips om deze klachten te verminderen en worden de verschillende soorten medicatie beschreven die de huisarts of specialist kan voorschrijven. Ook de achtergronden van Pollentweet, de twitter service met de hooikoortsverwachtingen, worden beschreven. Hoe komen de voorspellingen tot stand? Een kijkje in de keuken van de pollen tellingen.

ParaberkSyndroom

Een nog vrij onbekend fenomeen is het Paraberk syndroom en de kruisreacties met bijvoorbeeld appels. Hoe kan het toch dat je in bepaalde periodes van het jaar last hebt met het eten van appels? Ook dat heeft te maken met hooikoorts en is te lezen in het tijdschrift!