Hooikoorts of Corona?

Hooikoorts is op dit moment waarschijnlijk niet hetgene waar jij je het meest druk om maakt, ook al heb je er elk jaar flink last van. Heb je last van een hoestje, snotterigheid of hoofdpijn dan vrees je wel iets anders. Daar zit natuurlijk wel een probleem; hoe weet je nu precies waar je last van hebt: Hooikoorts of Corona? RTL nieuws besteedde er aandacht aan, wij vatten de informatie als volgt samen:

De komende dagen stijgt het aantal pollen in de lucht en zullen hooikoortspatiënten dus meer klachten kunnen ervaren. Moet je hoesten of je neus ophalen dan word je in deze tijd al snel argwanend aangekeken. Wellicht twijfel je zelf ook wel wat de oorzaak is… Hoe houd je de symptomen uit elkaar?

Symptomen

“De symptomen van hooikoorts kunnen behoorlijk op die van het Coronavirus lijken” legt huisarts Job Nievaart uit. “Er zit een overlap in, dus dat kan verwarrend zijn”. “Sommige patiënten hebben hooikoortsallergie in de lagere luchtwegen en dan lijkt het er écht op”. Denk aan hoesten, benauwdheid en een piepende ademhaling. Maar toch zijn er ook duidelijke verschillen. Bij hooikoorts heb je bijvoorbeeld vaak brandende ogen en een kriebel of last van je neus en moet je niezen, en dat is niet zo bij het coronavirus.

Proef op de som

Wie twijfelt, kan er volgens deze huisarts makkelijk zelf achter komen waar de klachten vandaan komen. “Bij twijfel: koop vrij verkrijgbare allergiemedicatie(antihistaminicum). Dan weet je het snel”. Corona reageert niet op allergiemedicijnen maar verwacht wordt dat de klachten van hooikoorts hier wel door afnemen.

Lees het volledige artikel en bekijk de video hier

Heb je koorts of andere klachten die horen bij Corona en twijfel je of jij besmet bent, dan is het natuurlijk altijd van belang dat je thuis blijft en je arts raadpleegt! Let op jezelf en op elkaar 🙂