Hooikoorts ontbijtje

koffie-e1431086981164-225x300Deze 2 snelle en makkelijke recepten zijn speciaal gemaakt voor mensen met hooikoorts die daarbij last hebben van kruisreacties.

Vanille cappuccino
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten
1 vanillestokje
½ liter melk
100 ml sterke koffie

Bereidingswijze
1. Vul 4 koffiekoppen met heet water om ze voor te
verwarmen.
2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schaap met
de punt van een scherp mesje het merg er uit.
3. Schenk de melk samen met het vanillemerg in een pan
en laat het geheel warm worden (niet aan de kook
brengen).
4. Klop met een garde (of gebruik een speciale
melkschuimer) stevig schuim van de vanillemelk.
5. Giet het warme water uit de koffiekoppen, zet de
koffie en schenk in de koffiekoppen.
6. Schep het vanillemelkschuim op de koffie.

Oeuf en cocotte
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 min. Bereiden
15 min. Oventijd

Ingrediënten
2 gram margarine
3 takjes basilicum
4 el crème fraîcheoeuf-en-cocotte-e1431087011427-225x300
4 eieren

Keukenbenodigdheden:
4 ramequins

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ramequins in
met margarine. Snij de basilicum grof en verdeel de helft
ervan in de ramequins.
2. Voeg 1 el crème fraîche in elke ramequin en bestrooi
met zwarte peper en zout.
3. Breek voorzichtig een ei boven elke ramequin en verdeel
daarna de rest van de basilicum erover.
4. Zet de ramequins ongeveer 8 – 12 minuten in de oven.

Dit recept is vrij van: Gluten, noten en pinda
Dit recept is tevens ook: vegetarisch