Is ons kraanwater schoon?

aquavitJe lichaam bestaat voor meer dan 75% uit water en het heeft de hele dag vocht nodig om organen, weefsels en cellen voldoende te hydrateren. Dan wil je toch alleen het beste water voor je lichaam?
Water drinken is belangrijk, het liefst zo’n 1,5-2 liter per dag! De kwaliteit van het kraanwater in Nederland is steeds vaker onderwerp van gesprek. We worden er niet actief ziek van, maar met de ernstige aantasting van onze bodem door alle graaf- en booractiviteiten (schaliegas), overbemesting, (dier)geneesmiddelen en algehele industriële vervuiling wordt de winning van schoon drinkwater een onmogelijke taak. Vitens luidde vorig jaar de noodklok en moest verschillende waterbronnen in Nederland sluiten vanwege inferieure kwaliteit. De realiteit is dat ons kraanwater veilig drinkwater produceert, maar geen ultra-zuiver drinkwater.

Wil je wat meer te weten komen over de kwaliteit van ons drinkwater kijk dan eens op deze blog http://www.fitplein.nl/blog/waarom-kraanwater-filteren/.

Er zit een groot verschil tussen veilig drinkwater en ultra-zuiver drinkwater. Veilig voor de gezondheid is niet hetzelfde als volledig gifvrij. Ons drinkwater uit de kraan bevat (zij het lage concentraties) gifstoffen als pesticiden, medicijnresten, industriële verontreiniging en zware metalen.
Gelukkig kunnen we hier wat aan doen! Je kunt het kraanwater filteren op verschillende manieren. Op de Allergiebeurs hebben we kennis gemaakt met de waterfilters van AquaVit. Deze apparaten filteren niet alleen, maar doen meer! In de watertank worden mineraalstenen gelegd zodat er 18 mineralen aan het water toegevoegd worden. En het apparaat maakt het water basich (alkalisch). Verder zorgt het magnetisch kraantje ervoor dat het water gevitaliseerd wordt. Voor meer informatie over de apparaten verwijs ik graag naar aquavitwater.nl.
Omdat we zo enthousiast zijn over de waterfilter mag ik dit apparaat met 20% korting aanbieden. Gebruik hiervoor de code: allergieplatform

Vind je water maar zo… waterig? Kijk dan eens op Fitplein voor lekkere waterrecepten!