Japanse tofu pokébowl

Een frisse Japanse tofu pokébowl met gemarineerde tofu, knapperige groenten en quinoa. Simpel, voedzaam en vol smaak!

Japanse tofu pokébowl

Japanse tofu pokébowl

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda en tarwe

Gang: lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

605

kcal

Ingrediënten

  • 5 gr gember

  • 1 el worcestersaus

  • 1 el azijn

  • 2 el sesamolie

  • 300 gr tofu

  • 100 gr edamame bonen

  • 100 gr radijsjes

  • 1 wortel

  • 1 bosui

  • 200 gr quinoa

  • 1 tl sesamzaadjes

Bereiding

  • Rasp de gember en meng dit met de worcestersaus, azijn en sesamolie in een kom. 
  • Dep de tofu droog met keukenpapier, scheur het in stukjes en schep het voorzichtig door het saus-mengsel.
  • Kook water en giet dit over de edamame en laat dit 2 minuten staan. Laat het daarna goed uitlekken.
  • Snijd de radijsjes in plakjes, schaaf de wortel tot lange slierten en snijd de lente-ui fijn
  • Kook de quinoa volgens de verpakking. Verdeel de quinoa over kommen en garneer met de edamame bonen, radijsjes en wortel. Schep de tofu er doorheen.
  • Besprenkel met de overgebleven dressing en garneer met de lente-ui en sesamzaadjes

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën605
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 34.8g 53%
    • Totaal koolhydraten 32.4g 11%
      • Vezels 12g 48%
    • Eiwit 34.5g 68%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.