Een frisse Japanse tofu pokébowl met gemarineerde tofu, knapperige groenten en quinoa. Simpel, voedzaam en vol smaak!

Japanse tofu pokébowl
Dit recept kun je maken zonder kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda en tarwe
Gang: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutenCooking time
20
minutenCalories
605
kcalIngrediënten
5 gr gember
1 el worcestersaus
1 el azijn
2 el sesamolie
300 gr tofu
100 gr edamame bonen
100 gr radijsjes
1 wortel
1 bosui
200 gr quinoa
1 tl sesamzaadjes
Bereiding
- Rasp de gember en meng dit met de worcestersaus, azijn en sesamolie in een kom.
- Dep de tofu droog met keukenpapier, scheur het in stukjes en schep het voorzichtig door het saus-mengsel.
- Kook water en giet dit over de edamame en laat dit 2 minuten staan. Laat het daarna goed uitlekken.
- Snijd de radijsjes in plakjes, schaaf de wortel tot lange slierten en snijd de lente-ui fijn
- Kook de quinoa volgens de verpakking. Verdeel de quinoa over kommen en garneer met de edamame bonen, radijsjes en wortel. Schep de tofu er doorheen.
- Besprenkel met de overgebleven dressing en garneer met de lente-ui en sesamzaadjes
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën605
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
34.8g
53%
- Totaal koolhydraten
32.4g
11%
- Vezels 12g 48%
- Eiwit 34.5g 68%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.