Kinderen promoten zélf groenten tijdens de Veggie Vlog award

Heel veel kinderen vinden vloggen te gek. Voor groenten lopen ze minder warm, zo blijkt uit de cijfers: 85% eet er véél te weinig van. Tijdens de Veggie Vlog award gaan kinderen groenten door middel van vlogs een heldenrol geven. Uit alle vlogs, waarin deelnemers  (4 – 12 jaar) hun favoriete groenten promoten, worden 6 finalisten gekozen die met sociale onderneming Spoony op groenten-ontdekkingstocht gaan. De hoofdprijs: een vlogcamera én een vlogcursus t.w.v. € 250,-.

Het doel is om groenten bij kinderen in een positiever daglicht te stellen. Door leeftijdgenoten zélf, in een voor deze groep aansprekende vorm, vrolijk en positief te laten vertellen over alle facetten van ‘groenten’.

Want gedurende drie maanden gaan de finalisten het proces van zaadje tot maag meemaken. Ze gaan de boer vloggend het hemd van het lijf vragen; ze gaan mee naar een grote productiekeuken  om met echte koks in mega-pannen te roeren. Ook mogen ze op het grote B2B event Food Unplugged – waar honderden beslissers uit de voedingsindustrie bij elkaar komen – op het podium vertellen wat hún tip aan volwassenen is om groenten aantrekkelijker te maken.

Over alle activiteiten wordt uiteraard uitgebreid gevlogd. Spoony en haar partners gaan de vlogs delen met hun achterban. Ook delen de vloggers zelf hun groentenfilmpjes op onder andere Tik Tok. Spoony verwacht met deze award bij duizenden kinderen het zaadje te planten dat groenten een heldenrol verdienen!

De Veggie Vlog start op 27 mei. Op 22 juni worden de finalisten bekend gemaakt. Begin september zit het groentenavontuur erop en maken we de winnaar bekend. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Skool en de Kookhoek en wordt gesupport door het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.

Doe je mee? Volg dan onderstaande stappen!

  1. Maak een kort filmpje – van maximaal 1 minuut – waarin je jezelf voorstelt én reclame maakt voor jouw lievelingsgroente;
  2. Stuur deze vóór 18 juni via WeTransfer – dus niet via de mail – naar veggievlog@spoony.nl!

Zie voor meer informatie:  www.spoony.nl/veggievlog