Deze smaakvolle groente wordt bereid met een perfecte combinatie van knoflook en sesam, waardoor het niet alleen een culinair feestje is, maar ook geschikt voor het FODMAP en SIBO dieet. Geniet van een gezonde en smaakvolle maaltijd met dit eenvoudige bijgerecht! Meer recepten voor het SIBO dieet vind je in de SIBO cursus.

Knoflook sesam bok choy
Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe.
Dit recept is geschikt voor het SIBO en het FODMAP dieet.
Gang: bijgerecht
Servings
4
servingsPrep time
30
minutenCooking time
10
minutenIngrediënten
2 2 teentjes knoflook, geplet
3 3 el kokosaminosaus
3 3 kleine bok choy of paksoi, Chinese kool, in reepjes
75 gr 75 sesamzaad
2 2 el kokosaminosaus
Bereiding
- Meng de knoflook met de kokosaminosaus en laat trekken. Zeef de knoflook eruit en gooi deze weg.
- Verhit de kokosaminosaus in een ruime pan/wok. Voeg sesamzaad toe. Sauteer deze ca. 30 – 60 seconden (laat ze niet bruin worden).
- Voeg de bok choy toe en meng goed. Roerbak voor een paar minuten. Let op: bok choy wordt snel zacht dus laat het niet te snel gaan.