Kokos-fruitcake

ananas-171x300Dit heb je nodig:

250 gram plantaardige margarine
250 gram witte basterdsuiker
3 eieren
snufje zout
250 gram bloem
2 el bakpoeder
25 gram geraspte kokos
200 gram ananas, in kleine blokjes
1 sinaasappel, schil geraspt

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Laat de margarine zachtjes smelten in de magnetron of in een pan, het mag niet bruin worden!
Sla de eieren los met de basterdsuiker en snufje zout en roer de margarine erdoor. Roer nu achtereenvolgens de bloem, bakpoeder, kokos, ananas en sinaasappelrasp door het eimengsel. Roer dit goed door tot je een romig beslag hebt. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept is vrij (of kan vrij gemaakt worden) van: Gluten, tarwe, lactose, melk, kippenei, noten, pinda

Tips:

Gluten en tarwezetmeelvrij? Gebruik glutenvrij meel, bijvoorbeeld Teffmeel
Kippenei-vrij? Vervang de eieren door ei vervanger of door een geprakte banaan.
Mag je wel melk? Dan is een goede roomboter ook heerlijk om te gebruiken.
Vervang de ananas door ander fruit, bijvoorbeeld stukjes appel.
Laat de kokos weg als u hier niet van houdt, en voeg dan wat kaneel en/of vanillesuiker aan het recept toe.