Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland

Homeopathie en allergieLogo_KVHN_vereniging_homeopathie_klein

Met homeopathie zijn al heel veel mensen van hun overgevoeligheid afgekomen. Het juist gekozen middel dat de homeopaat voorschrijft stimuleert het zelfgenezend vermogen.

Door de enorme ontwikkeling van de homeopathie in de afgelopen decennia, komen er veel nieuwe middelen beschikbaar, ook voor allergische aandoeningen. Door de hele andere aanpak helpt homeopathie ook daar waar de reguliere zorg geen antwoord heeft. Het is een prachtige geneeswijze en een volwaardige aanvulling op de reguliere zorg.

Wie is de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland?

De Vereniging Homeopathie (KVHN) is een onafhankelijke consumentenbelangenorganisatie. Ze geeft objectieve informatie over homeopathie aan consumenten en professionals. Daarnaast zet de vereniging zich in voor de kwaliteit van de beroepsbeoefenaren van de homeopathie en voor de keuzevrijheid in de zorg.

De doelstellingen

De doelstellingen in het beleid van de vereniging zijn:

[custom_list style=”list-10″]

  • Goede, heldere, objectieve informatie over homeopathie verschaffen;
  • Stimuleren dat artsen en niet-artsen die de homeopathie beoefenen goed zijn opgeleid. Daartoe spant zij zich in om de opleiding op te nemen in het huidege Nederlandse opleidingsstelsel;
  • Volwaardige keuzevrijheid voor de patiënt. Deze moet kunnen kiezen of hij/zij regulier of complementair behandeld wil worden of een combinatie van beide;
  • Gezondheidszorg op basis van een gezonde en bewuste toepassing, waarbij duurzaamheid en goede omgang met mens, dier en milieu worden meegenomen.

[/custom_list]

Brochures

Op onze website treft u een digitale brochure over homeopathie en allergie aan. Via de website kunt u diverse brochures downloaden.

Homeopathie magazine HM

Via het blad HM worden leden en lezers geïnformeerd over een gezonde leefstijl en homeopathie. HM is een eigentijds blad waaraan bekende homeopaten meewerken. Iedere twee maanden geeft HM informatie over ontwikkelingen en actualiteiten in en rondom de homeopathie. Via de website kunt zich ook inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief.

Voordelen lidmaatschap

Leden van de vereniging ontvangen gratis, tweemaandelijks, het blad HM. Enkele belangrijke voordelen zijn:
–          kortingen op bestellingen bij de Hahnemann apotheek, de Regentesse apotheek en de Roode Roos
–          kortingen op onder andere abonnementen, boeken, dvd’s, lidmaatschappen, reizen, aankopen in natuurwinkels etc.
–          kortingen op collectieve (zorg-)verzekeringen
De Vereniging Homeopathie werkt continu aan uitbreiding van de ledenvoordelen. Kijk voor een actueel overzicht op www.vereniginghomeopathie.nl.

Geschreven door KVHN