Spaghetti met tomaten en walnoten

Op zoek naar een eenvoudige maar smaakvolle pasta? Deze spaghetti combineert zachte aubergine, frisse tomaat en romige ricotta tot een perfect geheel. Een verrassend gerecht boordevol smaak.

Spaghetti met tomaten en walnoten

Recept van Allergieplatform
0.0 van 0 stemmen

Geniet van deze heerlijke koolhydraatarme spaghetti met aubergine, ricotta en walnoten. Een smaakvol en voedzaam gerecht met romige saus en knapperige toppings. Perfect voor een gezonde en vullende maaltijd!

Servings

2

servings
Prep time

20

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

540

kcal

Ingrediënten

  • 200 gr 200 koolhydraatarme spaghetti

  • 1 1 aubergine

  • 3 el 3 olijfolie

  • 2 2 teentjes knoflook

  • 4 el 4 tomatenpuree

  • 150 ml 150 water

  • 2 el 2 balsamicoazijn

  • 1/2 1/2 blok groentebouillon

  • 200 gr 200 cherrytomaten

  • 2 el 2 kappertjes

  • 50 gr 50 ricotta

  • 50 gr 50 walnoten

  • 2 el 2 verse basilicum

  • 30 gr 30 parmezaanse kaas

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin en zacht.
  • Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan met de gebakken aubergine. Hak de knoflook fijn en bak deze kort mee, ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de tomatenpuree, balsamicoazijn en 150 ml water toe. Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan en roer goed door. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot de saus dikker wordt.
  • Halveer de cherrytomaten en laat de kappertjes uitlekken. Voeg beide toe aan de saus en laat het geheel nog 2-3 minuten koken, zodat de tomaten iets zachter worden maar hun vorm behouden.
  • Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de saus. Roer alles goed door en voeg indien nodig een scheutje van het bewaarde kookvocht toe om de saus te verdunnen.
  • Meng de ricotta door de pasta voor een romige textuur.
  • Hak de walnoten grof en snijd het basilicum fijn.
  • Verdeel de spaghetti over de borden. Garneer met de gehakte walnoten, fijngesneden basilicum, en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Serveer direct.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën540
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 39.8g 60%
    • Totaal koolhydraten 21.9g 8%
      • Vezels 12.1g 48%
    • Eiwit 17.5g 34%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.