Kruidige kaaskoekjes

Ontdek een verrukkelijk recept voor kruidige kaaskoekjes, perfect als toevoeging aan een vleesgerecht. Deze heerlijke hartige lekkernijen zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar ook geschikt bij het SIBO dieet. Dit recept vind je terug in de cursus SIBO.

Kruidige kaaskoekjes

Kruidige kaaskoekjes

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten, noten, pinda, soja en tarwe.
Het is geschikt bij het SIBO en FODMAP dieet.

Gang: bijgerecht
Servings

2

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

25

minuten

Ingrediënten

  • 6 6 el kokosmeel

  • 5 5 el roomboter

  • 2 2 eieren

  • 2 2 el lactosevrije yoghurt

  • 1 1 el verse kruiden, fijngehakt of 3⁄4 el gedroogde kruiden

  • 100 gr 100 geraspte kaas

  • 0.25 0.25 tl baksoda

  • 0.5 0.5 tl azijn

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Meng kokosmeel, roomboter, eieren, yoghurt en kruiden. Laat 5 minuten rusten en meng de geraspte kaas erdoor.
  • Voeg de baksoda en azijn toe en meng goed door elkaar. Verdeel het beslag op de bakplaat in 8 bolletjes en druk ze plat tot een koekje.
  • Bak voor 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat 10 minuten afkoelen voor het serveren.

Tips

  • Doe een deel van de koekjes per portie in de vriezer. Opwarmen in de oven.