Kruidnoten – deze moet je echt maken!

Door deze kruidnoten -nee, het zijn géén pepernoten- iets groter te maken krijg je heerlijke kruidkoekjes. Superleuk om ze daarna te versieren net zoals in de kruidnotenwinkels die je tegenwoordig in elke stad kunt vinden.

Dit recept kan je maken zonder gluten, lactose, melk, lupine, mosterd, noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren, bovendien is het ook geschikt voor het FODMAP arm dieet.

Dit heb je nodig:

100 gr bloem (ik gebruikte AH Vrij Van)
50 gr suiker
1 tl bakpoeder
50 gr boter (plantaardige boter)
1 1/2 tl speculaaskruiden
3 tl melk (of melkvervanger)

Voor de versiering:
Kleurstof voor levensmiddelen
Witte chocolade (ik gebruikte rijstmelk chocoladerepen)

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven of Airfryer op 180 graden. Meng in een kom de ingrediënten; dit kan met de hand. Als je een mooi deeg hebt draai je kleine balletjes, zo groot als je zelf wilt. Let wel, ze worden ongeveer de helft groter na het bakken. Bak ze in ongeveer 7 tot 10 minuten gaar. Ze zijn dan nog erg zacht, als ze afgekoeld zijn worden ze vanzelf harder.

Na het afkoelen, als ze dat redden zonder opgegeten te worden, kan het versieren beginnen. Verwarm de chocolade(au bain marie) totdat het gesmolten is. Ik heb een paar kleurtjes gebruikt. Verdeel daarvoor de warme chocolade in verschillende bakjes en voeg een druppel kleurstof toe. Versier de kruidnoten naar eigen inzicht. Ben jij al klaar voor Heel Holland Bakt? Dan kun je ook van een stukje bakpapier een trechtertje vouwen en daar de chocolade in doen. Je kunt er dan mee schrijven of nauwkeuriger versieren. Leuk als je je creaties met ons deelt op onze Facebook of Instagram! Tags ons dan genieten we mee!