Goed nieuws van Alpro!

Alpro Fresh Drink Amandel met koekjes low resolutionDeze mail kreeg ik van Alpro omtrent wijziging ten aanzien van de notenclaim op de verpakkingen:

 

Hierbij willen wij u informeren over een verandering van onze verpakkingen.

Een jaar geleden besloot Alpro om op al haar verpakkingen de melding ‘kan sporen van amandelen en hazelnoten bevatten’ te zetten. Hiermee wilden we consumenten vooraf op de hoogte brengen van de vervaardiging van producten met amandelen of hazelnoten binnen onze productievestigingen.

Na grondig onderzoek en zonder Alpro’s ethische doelstellingen om veilige producten op de markt te brengen ook maar enigszins in het gedrang te brengen, kan Alpro u nu informeren dat de vermelding ‘kan sporen van amandelen en hazelnoten bevatten’ geleidelijk van de verpakkingen voor soja-, rijst- en haverdrinks, plantaardige variaties op room en desserts gehaald zal worden.

In het kader van een grootschalig investeringsprogramma in haar fabrieken, zal Alpro  de  productielijnen zo inrichten dat ze ofwel soja-, rijst- en haverdrinks  ofwel amandel-, hazelnoot- en kokosnootdrinks zullen produceren. Elk vermijdbaar risico van kruisbesmetting wordt op die manier uitgesloten. Dit betekent dat voor de productgroepen soja-, rijst- en haverdrinks, plantaardige variaties op room en desserts deze melding van de verpakking kan worden gehaald.

Niet alle verpakkingen kunnen in één keer aangepast worden. Hierdoor zal het voor kunnen komen dat de komende tijd zowel verpakkingen met als zonder vermelding in de supermarkten staan. Alpro doet er alles aan om deze periode zo kort mogelijk te laten zijn.

Alpro verontschuldigt zich voor elke mogelijke verwarring aangaande de preventieve waarschuwing voor noten, maar we willen met de etikettering consumenten altijd volledig informeren over geplande wijzigingen. Nu de productie-inrichtingen aangepast zijn, is deze waarschuwing niet langer nodig op verpakkingen van soja-, rijst- en haverdrinks, plantaardige variaties op room en desserts.

Op alle Alpro plantaardige variaties op yoghurt blijft de vermelding “kan sporen van amandelen en hazelnoten bevatten” van kracht.