Zelf een kwarktaartje maken is zó eenvoudig! Je hebt alleen wel even geduld nodig voor het opstijven; dat moet je er maar voor over hebben 😉
Voor 2 mini-taartjes:
1,5 blaadjes gelatine
100 gram koekjes
15 gram plantaardige boter
250 gram plantaardige yoghurt of kwark
(steel)pan, 2 ronde vormpjes van 7 cm doorsnede.
Bereiding:
Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water. Verkruimel de koekjes. Voeg de boter toe en doe het mengsel in de vormpjes. Druk het flink aan met de achterkant van een lepel en laat het minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze in een steelpan met 2 eetlepels water. Zet de pan op het vuur en roer net zo lang tot de gelatine is opgenomen in het water. Laat afkoelen en doe het dan bij de yoghurt of kwark, schenk het over de bodem. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en garneer met wat vers fruit.
Het recept is geschikt voor het FODMAP arm dieet.
Lees meer:
- Kwarktaartje zonder… kwark Alpro heeft een nieuw product, plantaardige variatie op kwark. Dat...
- Crème brûlée Fluweelzacht met een knapperig laagje… en wat fruit voor een...
- Kwarktaart Dit heb je nodig: 1 rol koekjes, bijvoorbeeld Glutafin Biscuits...
- Soja-Yofutaart Dit heb je nodig: 160 gram bloem 3/4 zakje bakpoeder...
- Ragout – gluten- en lactosevrij Ik kan er erg van genieten, een goede ragout. Zeker...