Ontdek een heerlijke en allergievriendelijke optie met onze lamsvlees-pompoenstoofschotel. Deze smaakvolle schotel combineert mals lamsvlees met de zoete en hartige tonen van pompoen, waardoor het niet alleen een genot is voor de smaakpapillen, maar ook geschikt is voor diverse dieetbehoeften. Je kunt dit recept en anderen vinden in het SIBO dieet.
Lamsvlees-pompoenstoofschotel
Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe.
Dit recept past in het SIBO en FODMAP dieet.
Gang: diner
Servings
4
servingsPrep time
20
minutenCooking time
1
hourIngrediënten
2 2 el olijfolie (met knoflook)
400 gr 400 lamsfilet, in stukken
400 gr 400 Japanse pompoen, in stukken 2 grote tomaten, gesneden
1 1 grote paprika, gesneden
1 1 bosje tijm
1 1 bosje rozemarijn
1 1 groot glas witte wijn
Bereiding
- Braad de stukken lamsfilet aan in de olijfolie in een pan. Snijd de groenten en kruiden fijn. Voeg de groenten en kruiden toe en hussel door elkaar. Voeg zout en peper toe.
- Laat dit 45–55 minuten stoven; roer halverwege de wijn erdoor.
Lees meer:
- Kruidige kaaskoekjes Ontdek een verrukkelijk recept voor kruidige kaaskoekjes, perfect als toevoeging...
- Lamsvlees-pompoenstoofschotel ...
- Gestoofde witlof met sinaasappel Ontdek een smaakvolle en allergievriendelijke optie met ons recept voor...
- Knoflook sesam bok choy Deze smaakvolle groente wordt bereid met een perfecte combinatie van...
- Biefstuk met chimichurri Ontdek een heerlijk en allergievriendelijk gerecht met ons recept voor...