Lamsvlees-pompoenstoofschotel

Ontdek een heerlijke en allergievriendelijke optie met onze lamsvlees-pompoenstoofschotel. Deze smaakvolle schotel combineert mals lamsvlees met de zoete en hartige tonen van pompoen, waardoor het niet alleen een genot is voor de smaakpapillen, maar ook geschikt is voor diverse dieetbehoeften. Je kunt dit recept en anderen vinden in het SIBO dieet.

Lamsvlees-pompoenstoofschotel

Lamsvlees-pompoenstoofschotel

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe.

Dit recept past in het SIBO en FODMAP dieet.

Gang: diner
Servings

4

servings
Prep time

20

minuten
Cooking time

1

hour 

Ingrediënten

  • 2 2 el olijfolie (met knoflook)

  • 400 gr 400 lamsfilet, in stukken

  • 400 gr 400 Japanse pompoen, in stukken 2 grote tomaten, gesneden

  • 1 1 grote paprika, gesneden

  • 1 1 bosje tijm

  • 1 1 bosje rozemarijn

  • 1 1 groot glas witte wijn

Bereiding

  • Braad de stukken lamsfilet aan in de olijfolie in een pan. Snijd de groenten en kruiden fijn. Voeg de groenten en kruiden toe en hussel door elkaar. Voeg zout en peper toe.
  • Laat dit 45–55 minuten stoven; roer halverwege de wijn erdoor.