Lekker praktisch te werk!

Laten we eerlijk zijn, soms is het best een zoektocht om erachter te komen waar je overgevoelig voor bent, waar je geen klachten van krijgt en hoeveel je kunt verdragen. Wij bij AllergiePlatform proberen met praktische adviezen en tips het leven met voedselovergevoeligheid zo lekker mogelijk te maken. Soms spreken wij mensen met een andere ervaring bij instanties, zorginstellingen of artsen. Deze delen wij graag met je!

Stel je nu eens voor; je loopt al maanden of jaren met jouw klachten rond en besluit er iets aan te gaan doen. Vaak begint het met een bezoek aan je huisarts, wat testen en daarna een specialist. Er is een diagnose gesteld en je had helemaal gelijk(kon ook niet anders ;)). Je hebt een overgevoeligheid, nu kun je hiermee aan de slag.

Op de AllergieBeurs 2019 sprak ik Mevrouw Sluis. Zij was zó blij eindelijk meer duidelijkheid te hebben waar haar klachten vandaan kwamen; een histamine intolerantie bleek aan de grondslag te liggen. Informatie is wat zij nodig had en dit kreeg zij dan ook mee van het ziekenhuis… Nou ja, een lijstje wat zij niet meer mocht eten was het eigenlijk en niet handig voor deze dame op leeftijd. Toen zij thuis kwam wist ze niet zo goed wat ze nu wél mocht eten, of hoeveel. Zelfs ging het wel eens mis omdat zij niet met de lijst uit de voeten kon.

“Geen informatie maar alleen een lijst wat ik moest vermijden, en niet eens op alfabetische volgorde opgeschreven!”

Deze pittige dame liet het er niet bij zitten en bravo voor haar! Zij kwam bij AllergiePlatform het basisboek tegen maar daar voor haar wél bruikbare lijsten. Ze heeft getwijfeld over de zelfzorgmodule maar dit was toch een online-drempel; het boek was voor haar perfect! Dicht bij de hand, met ervaringsverhalen, recepten en informatie over wat zij wél kon eten.

Ik vond het geweldig dit ervaringsverhaal op de beurs te horen en wederom bevestigd te krijgen dat alleen horen wat je allemaal niet mag niét de oplossing is voor een Lekker Leven!

Herken jij je ook in het verhaal van Mevrouw Sluis? Wellicht is dan ons (E-)boek of een van onze zelfzorgprogramma’s écht iets voor jou!

*Wegens privacy is de naam in dit artikel aangepast.