Low Fodmap Gado Gado

Een zéér budgetvriendelijke avondmaaltijd of lunch, ik was voor 4 personen maar € 5 euro kwijt! Het is ook nog geschikt voor het FODMAP arm dieet, glutenvrij en je kunt het ook melk- en lactosevrij maken.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

250 g basmatirijst
4 middelgrote eieren
250 g winterpeen
150 g verse sperziebonen (=35 g pp is FODMAP arm)
150 g gesneden witte kool (=35 g pp is FODMAP arm)
1/2 komkommer

Voor de gado gado saus:
50 g pindakaas of zonnebloempitten pasta
50 ml melk (naar keuze, lactosevrij of plantaardige variant)
2 el glutenvrije sojasaus
snuf gemberpoeder

Met een minuut of 20 staat het op tafel:

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Kook de eieren in 8 minuten gaar en snijd ze in tweeën. Snijd de peen in dunne reepjes, haal de puntjes van de sperziebonen. Snijd de kool in kleine stukjes. Kook de peen, bonen en kool in 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.

Voor de gado gado saus doe je alle ingrediënten in een steelpan en verwarm op middenhoog vuur. Voeg water toe als de saus te dik is.

Verdeel de groenten en eieren over de borden, schenk de saus erover. Serveer de rijst erbij.

Heb je eters en/of ga jij voor de culinaire look? Druk de rijst in een licht ingevet kommetje en keer deze om op het bord. Voilà! Een rijsttorentje!

Tip!

Heb je een pinda allergie? Deze saus is ook erg lekker met zonnebloempitten pasta!