Lunchbox: Courgette-frittata

Een lekkere, voedzame lunchbox vol kleur en smaak! Deze frittata muffins zijn perfect voor onderweg, samen met frisse tomaatjes en een handje granaatappelpitjes.

Lunchbox: Courgette-frittata

Lunchbox: Courgette-frittata

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder soja.

Gang: lunch
Servings

1

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

30

minuten
Calories

588

kcal

Ingrediënten

  • Courgette-frittata muffin
  • 2 2 eieren

  • 150 gr 150 courgette

  • 30 gr 30 feta, verkruimeld

  • 1 1 tl peterselie gedroogd

  • 1 1 el olijfolie

  • Versgemalen peper

  • 0,5 0,5 tomaat

  • Aceto balsamico

  • 1 1 el granaatappelpitjes

  • 10 gr 10 pistachenoten

  • 2 2 volkoren crackers

  • 15 gr 15 pesto

Bereiding

  • Courgette-Frittata Muffin
  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
  • Rasp de courgette, knijp goed uit zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Voeg de geraspte courgette, verkruimelde feta, gedroogde peterselie, olijfolie en peper toe. Meng goed door elkaar.
  • Vet een kleine ovenschaal of muffinbakjes in.
  • Giet het mengsel erin en bak de muffins 20-25 minuten in de airfryer tot ze goudbruin en stevig zijn.
  • Laat even afkoelen voordat je ze in je lunchbox verpakt.
  • Tomaat met Aceto Balsamico
  • Snijd een halve tomaat in dunne plakjes.
  • Besprenkel met een beetje aceto balsamico en een snufje peper.
  • Granaatappelpitjes & Pistachenoten
  • Doe 1 eetlepel granaatappelpitjes en 10 gram ongezouten pistachenoten samen in een apart bakje of compartiment.
  • Volkoren crackers met pesto
  • Smeer 2 volkoren crackers dun in met je favoriete pesto vlak voor het eten, of doe de pesto apart in een mini-bakje om de crackers krokant te houden.