Een lekkere, voedzame lunchbox vol kleur en smaak! Deze frittata muffins zijn perfect voor onderweg, samen met frisse tomaatjes en een handje granaatappelpitjes.

Lunchbox: Courgette-frittata
Dit recept kun je maken zonder soja.
Gang: lunch
Servings
1
servingsPrep time
15
minutenCooking time
30
minutenCalories
588
kcalIngrediënten
- Courgette-frittata muffin
2 2 eieren
150 gr 150 courgette
30 gr 30 feta, verkruimeld
1 1 tl peterselie gedroogd
1 1 el olijfolie
Versgemalen peper
0,5 0,5 tomaat
Aceto balsamico
1 1 el granaatappelpitjes
10 gr 10 pistachenoten
2 2 volkoren crackers
15 gr 15 pesto
Bereiding
- Courgette-Frittata Muffin
- Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
- Rasp de courgette, knijp goed uit zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
- Klop de eieren los in een kom.
- Voeg de geraspte courgette, verkruimelde feta, gedroogde peterselie, olijfolie en peper toe. Meng goed door elkaar.
- Vet een kleine ovenschaal of muffinbakjes in.
- Giet het mengsel erin en bak de muffins 20-25 minuten in de airfryer tot ze goudbruin en stevig zijn.
- Laat even afkoelen voordat je ze in je lunchbox verpakt.
- Tomaat met Aceto Balsamico
- Snijd een halve tomaat in dunne plakjes.
- Besprenkel met een beetje aceto balsamico en een snufje peper.
- Granaatappelpitjes & Pistachenoten
- Doe 1 eetlepel granaatappelpitjes en 10 gram ongezouten pistachenoten samen in een apart bakje of compartiment.
- Volkoren crackers met pesto
- Smeer 2 volkoren crackers dun in met je favoriete pesto vlak voor het eten, of doe de pesto apart in een mini-bakje om de crackers krokant te houden.