Een romige en zachte polenta vormt de basis van dit vegetarische comfort food. Gegrilde courgette voegt een lichte rooksmaak toe, terwijl zoute feta voor een frisse kick zorgt. Eenvoudig, snel en perfect in balans voor een lichte lunch of zomerse avondmaaltijd.

Maïs-polenta met gegrilde courgette en feta
Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, noten
Gang: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
15
minutenCalories
430
kcalIngrediënten
100 gr 100 polenta (maïsgries)
400 ml 400 water
1 el 1 olijfolie
150 gr 150 courgette in plakken
60 gr 60 feta verkruimeld
1 tl 1 citroensap
1 el 1 verse peterselie gehakt
Bereiding
- Breng het water aan de kook en roer de polenta erdoor. Kook al roerend in 10 minuten gaar.
- Verhit ondertussen een grillpan met olijfolie en grill de courgetteplakken aan beide zijden.
- Roer citroensap en gehakte peterselie door de gare polenta.
- Verdeel de polenta over de borden, leg de gegrilde courgette erop en strooi de feta erover.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën430
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
22g
34%
- Totaal koolhydraten
41g
14%
- Vezels 4g 16%
- Eiwit 13g 26%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.