Marathon of andere loopwedstrijd?

mondkapjeHeel veel mensen gaan van het weekend de 5 of 10 km of de marathon lopen in Rotterdam. Het is altijd een heel festijn, maar dit weekend…. Er wordt een pollenstorm verwacht.

Je hebt super getraind, je bent er helemaal klaar voor. Route en loopschema zit in je hoofd, spieren zijn warm en het laatste bord pasta heb je net op. Je stapt de deur uit en HATSJOE! Het is begonnen. De pollenstorm. Daar had je geen rekening mee gehouden…

Hooikoortsklachten hebben invloed op je prestaties. Mocht je het niet halen, dan kan je in ieder geval de pollen de schuld geven. Wil je dat niet? Dan moet je voorzorgsmaatregelen nemen.

de verwachting voor dit weekend.

de verwachting voor het weekend van 13 en 14 april 2013, zie Pollenapp.nl

Wat kan je doen tegen de pollen?

Oke, je loopt er een beetje raar bij, maar doen we dat niet allemaal na een kilometer of 30? Gebruik een mondkapje! Klinkt misschien raar, maar door de bescherming over je neus te dragen komen de pollen in ieder geval je neus niet in en gaan ze je slijmvliezen niet irriteren. Een dot vaseline kan ook, maar dat is tijdens het lopen niet handig omdat het je ademhaling verstoord. Je zou eigenlijk je neus dicht of bijna dicht moeten smeren en dat is niet bevorderlijk voor een goede neusademhaling.
Wat ook slim is, is het dragen van een grote zonnebril. De pollen kunnen dan je ogen niet invliegen en zorgen dat je geen traanogen krijgt.

Uiteraard moet je ook de medicatie innemen! Begin daar liever vandaag al mee dan pas in de ochtend van je wedstrijd.

Slechtere tijd? Geef de pollen de schuld!

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je hooikoorts klachten hebt je minder goede prestaties levert. Dat is niet alleen zo met fysieke prestaties, ook op je werk en op school ben je minder aan het pieken. Je lichaam is zo hard aan het werk om de pollen aan te vallen dat er minder overblijft voor de rest van je activiteiten.

Wil je meer weten over de pollenverwachting? Download dan de pollenapp voor Ios en Android.
Ook meer info op Facebook en Twitter.