Medicinale honing voor een effectieve en veilige behandeling van huidziekten

MEDIHONEY™

Antibacteriële Medicinale Honingproducten worden dagelijks wereldwijd gebruikt bij de behandeling van huidziekten en complexe wonden. De MEDIHONEY™ huidzalven zijn bijzonder effectief bij de behandeling van eczeem, psoriasis, acne, kloven en luieruitslag. MEDIHONEY™ is samengesteld uit unieke Leptospermum honingsoorten en kent geen bijwerkingen. MEDIHONEY™ is volkomen veilig en kan, ook bij kleine kinderen, langdurig gebruikt worden.

MEDIHONEY™ Antibacteriële Huidzalf

De gezonde normale huid bezit een natuurlijke beschermlaag die de huid beschermt tegen bacteriën. Als deze ‘zuurmantel’ beschadigd wordt  kunnen bacteriën zoals Stafylokokken de huid koloniseren en huidziekten als eczeem en dermatitis veroorzaken. MEDIHONEY™ Derma Cream en MEDIHONEY™ Barrier Cream zijn zeer hoogwaardige huidcrèmes die 30% MEDIHONEY™ Medicinale Honing bevatten. MEDIHONEY™ Medicinale Honing is reeds bij lage concentraties effectief tegen een breed scala van bacteriën en schimmels.

Gebruik van antibacteriële honing

Honing wordt al sinds duizenden jaren door verschillende culturen over de hele wereld gebruikt wordt voor de behandeling van complexe wonden en huidziekten. Dit uitzonderlijke natuurproduct is in de afgelopen jaren opnieuw sterk in de belangstelling gekomen binnen de moderne geneeskunde. Dit is het  gevolg van het feit dat steeds meer bacteriën ongevoelig worden voor antibiotica én er een groeiende afkeer van het gebruik van hormoonpreparaten bij patiënten met huidziekten bestaat. Een groot aantal artsen en patiënten in binnen-  en buitenland onderschrijven de grote waarde van medicinale honing als medisch hulpmiddel bij (chronische) huidproblemen.   

MEDIHONEY™ Antibacteriële Honing

Bijen verzamelen nectar en verwerken dit tot honing; een complex mengsel dat ongeveer 180 verschillende stoffen bevat. De voornaamste bestanddelen zijn verschillende soorten suikers, water, aminozuren, mineralen, enzymen en vitaminen. 
De antibacteriële werking van honing is afhankelijk van de plantensoort waarvan deze afkomstig is en kan per soort sterk verschillen. Zelfs honing afkomstig van dezelfde plantensoort kan grote verschillen in activiteit vertonen. MEDIHONEY™ wond- en huidverzorgingsproducten zijn samengesteld uit verschillende soorten antibacteriële Leptospermum honing die uitsluitend voorkomen in Nieuw-Zeeland en Australië. Uitgebreid klinisch onderzoek heeft aangetoond dat MEDIHONEY™  van alle bestaande honingsoorten in de wereld de hoogste antibacteriële en genezende  eigenschappen bezit (UMF18+). Deze unieke eigenschappen van MEDIHONEY™ maken het tot een product waarmee huidaandoeningen als eczeem, psoriasis, acne en luieruitslag op een veilige manier effectief behandeld kunnen worden.

MEDIHONEY™ Derma Cream

MEDIHONEY™ Derma Cream is bijzonder geschikt voor de behandeling van de droge en eczematische huid. Het voorkomt jeuk en huidontstekingen en houdt de optimale pH van de huid in stand. Derma Cream is ook geschikt bij de behandeling van beschadigde huid als gevolg van radiotherapie of peeling en voorkomt huidinfecties. Het is belangrijk om ook de intacte huid te beschermen. MEDIHONEY™ Derma Cream voedt en beschermt de huid optimaal.

MEDIHONEY™ Derma Cream is verkrijgbaar bij de apotheek als  15 grams of 50 grams tube.

Te gebruiken voor de behandeling van:

[custom_list style=”list-1″]

 • Eczeem
 • Psoriasis
 • Acne
 • Huidschimmels (o.a. zwemmerseczeem)
 • Huidkloven
 • Droge huid

[/custom_list]  

MEDIHONEY™  Barrier Cream

MEDIHONEY™ Barrier Cream is ontwikkeld om de kwetsbare huid te beschermen en te genezen. Zij is bijzonder geschikt voor babybilletjes en helpt de geïrriteerde huid snel genezen en laat een beschermende laag achter. Voor moeders die borstvoeding geven is Barrier Cream ideaal. Door Barrier Cream vóór en ná het zogen aan te brengen worden pijnlijke tepels voorkomen. Voor mensen die veelvuldig hun handen moeten wassen  biedt Barrier Cream een optimale bescherming en wordt een droge en schrale huid voorkomen.

MEDIHONEY™ Barrier Cream is verkrijgbaar bij de apotheek als 50 grams tube.

Te gebruiken voor de behandeling van:

[custom_list style=”list-1″]

 • Smet plekken
 • Luier uitslag
 • Huidschimmels (o.a. Zwemmerseczeem)
 • Tepelkloven
 • Anale kloven
 • Ontstoken of geïrriteerde huid

[/custom_list]

Speciale Samenstelling

MEDIHONEY™ Derma Cream en Barrier Cream zijn samengesteld uit 30% MEDIHONEY™  Antibacteriële Honing waaraan uitsluitend natuurlijke bestanddelen zijn toegevoegd en bevatten:

[custom_list style=”list-5″]

 • Geen alcohol
 • Geen kleur- of geurstoffen
 • Geen lanoline
 • Geen parabenen (conserveringsmiddelen)
 • Geen hormonen
 • Geen minerale oliën

[/custom_list]

MEDIHONEY™ Derma Cream en MEDIHONEY™ Barrier Cream zijn geschikt voor kleine kinderen en kunnen langdurig gebruikt worden op grote huidoppervlakten en op gevoelige plaatsen zoals in het gezicht.

MEDIHONEY™ is vrij verkrijgbaar bij de apotheek en wordt in de regel op recept vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Geschreven door Spring Medical