Mediterrane linzensalade met gegrilde aubergine en feta

Deze kleurrijke salade brengt het beste van de Middellandse Zee naar je bord. Aardse linzen worden gecombineerd met gegrilde aubergine, sappige kerstomaatjes en romige feta. Een frisse citroen-dille vinaigrette zorgt voor een perfect evenwicht tussen hartig en zuur. Ideaal als lichte maaltijd of zomerse lunch.

Mediterrane linzensalade met gegrilde aubergine en feta

Mediterrane linzensalade met gegrilde aubergine en feta

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, ei, noten

Gang: lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

395

kcal

Ingrediënten

  • 200 gr 200 linzen, gekookt

  • 1 stuk 1 aubergine, in plakken

  • 100 gr 100 kerstomaatjes, gehalveerd

  • 75 gr 75 feta

  • 1 el 1 verse dille, fijngehakt

  • 2 el 2 olijfolie

  • 1 el 1 citroensap

  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm een grillpan of oven op hoge temperatuur.
  • Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en gril ze tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Meng in een kom de gekookte linzen, gegrilde aubergine, tomaatjes en dille.
  • Klop een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.
  • Schep de dressing door de salade en verkruimel de feta erover.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën395
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 22g 34%
    • Totaal koolhydraten 30g 10%
      • Vezels 6g 24%
    • Eiwit 18g 36%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.