Mexicaans genieten bij Popocatepetl (The Mexican) Rotterdam

“Popo wat?!” Po-po-ca-te-pe-tl. Popcatepetl. Als je het een paar keer herhaalt, dan wordt het steeds makkelijker om uit te spreken! De naam heeft in ieder geval alles te maken met het feit dat het een Mexicaans restaurant is. En wat voor één! Je kunt hier overheerlijk genieten van typische Mexicaanse enchiladas tot cocktails en hapjes. “The Mexican is er voor iedereen!”

Als je er uiteten gaat, dan is het net alsof je eventjes op vakantie bent in Mexico. De muziek, de inrichting en natuurlijk de gerechten; alles is in een authentieke, Mexicaanse stijl. Je kunt er terecht voor zowel lunch als diner. Ik zou zeker de menukaart even bekijken!

Uiteraard hebben wij Popocatepetl Rotterdam geïnterviewd!

Jazeker, ook met deze horecaonderneming hebben wij een leuk interview gehad. Dankzij de diversiteit van de soort horecaondernemingen die we interviewen, is echt elk interview anders! Dat maakt het juist zo leuk. We willen dan ook een zo representatief mogelijk beeld krijgen van de rol die allergieën en intoleranties spelen binnen een horecaonderneming.

Melissa van Popocatepetl Rotterdam vertelt ons dat zij allergieën/intoleranties niet zien als een verstoring van het proces, maar dat ze wel extra werkzaam dienen te zijn met hun handelen. “Zeker tijdens een spits is het lastig om vanuit de keuken een allergiemix uit te zoeken, wanneer iemand niet van tevoren gereserveerd heeft. Er is immers geen tijd om extra producten in huis te halen.”

Zorg er daarom voor dat je altijd van tevoren reserveert en het restaurant op de hoogte brengt van je voedselovergevoeligheid! Op deze manier kan het restaurant echt speciaals voor je maken en je verrassen.

Wij vroegen Melissa of het wel eens is voorgekomen dat ze iemand niet konden verwelkomen. “Nee, al hebben we het wel eens ontzettend lastig gehad om iets geschikts te bereiden voor een gast. Dit ging om een vrouw met een allergie/overgevoeligheid voor gluten, lactose, e-nummers, die bovendien geen ui en knoflook mocht én vegetarisch was. Dit had ze van tevoren niet aangekondigd, dus we konden er niet op voorbereiden door andere producten in huis te halen voor haar. Toen was de keuze erg beperkt helaas, wat ontzettend balen is, want je wilt de gast wat lekkers voorschotelen.” Een perfect voorbeeld van waarom het zo belangrijk is om het restaurant van tevoren op de hoogte te stellen. Vergeet niet dat het voor hen soms net zo lastig kan zijn als voor jou!

Heb je een lactose- of glutenovergevoeligheid?

Popocatepetl Rotterdam heeft handmatig een aangepast glutenvrij en lactosevrij menu gemaakt! “Deze 2 allergenen komen het meest voor bij ons.” Voor jou als gast natuurlijk super fijn dat hier rekening mee gehouden is! Ook wordt er bij het samenstellen van een menu altijd gekeken of er bij elke gang minimaal één optie is voor glutenvrij, lactosevrij of notenvrij. Hier is dus ontzettend goed op ingespeeld!

Reserveringen

Reserveringen worden door het keukenpersoneel dagelijks gecontroleerd op bijzonderheden/notities. In het restaurant zelf hanteren ze een specifieke procedure hiervoor: bij het placeren van de gast wordt de notitie aan een specifieke bedieningsmedewerker doorgegeven, die een kaart aan de gast overhandigt met de veilige te eten producten. Bij het invoeren van de bestelling wordt de desbetreffende notitie wederom erbij genoteerd en ook de runner, die het eten naar tafel brengt, dubbelcheckt/controleert of het gerecht juist bereid is.

Je kan wel zien dat ze voedselovergevoeligheden serieus in behandeling nemen! Voor jou als gast is het natuurlijk super fijn om het gevoel te hebben dat er echt naar je geluisterd wordt.

Het enige wat wel lastig gevonden wordt, is wanneer er gasten komen die geen ui en knoflook mogen, aangezien dit in de Mexicaanse keuken in bijna alles verwerkt wordt. Dit is dus altijd nog wel een uitdaging, maar uiteindelijk is overal iets op te verzinnen.

Al met al heeft Popocatepetl Rotterdam goed ingespeeld op allergieën en intoleranties, zeker wanneer deze van tevoren gemeld worden! Laat je het ons weten als je bent langs geweest?