Multivitamines

letteHeb je nu eigenlijk een multivitamines echt nodig? De één kan niet zonder en zweert erbij, de ander is er niet zo kapot van.
De waarheid zal zoals gewoonlijk wel in het midden liggen toch?

Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld koemelkallergie zal je die toch echt moeten laten staan. Een goede vervanging van koemelk is bijvoorbeeld sojamelk of een andere melk vervanger zoals rijstmelk of haverdrank. Let erop bij de keuze van je melkvervanger erop dat het dezelfde voedingswaarde heeft zodat je dezelfde vitamines en mineralen binnen krijgt als bij gewone melk. Mocht je niet lukken om minimaal 450 ml melk(vervanger) per dag te gebruiken, dan is het aan te bevelen een supplement te gebruiken om de tekorten in je menu aan te vullen.

In veel multivitamines worden vulmiddelen van lactose (een melksuiker) gebruikt om er een mooie vorm van te maken. In de Allergique puur en zuivere supplementen  worden geen vulmiddelen gebruikt en er zitten ook geen andere melk bestanddelen in. Je kunt deze dus zonder problemen gebruiken!

Wil je meer weten over hoeveel je nu eigenlijk zou moeten eten om genoeg vitamines en mineralen binnen te krijgen, kijk dan eens op deze pagina.