Nascholing allergie: Ook voor studenten erg toegankelijk!

AllergieAcademieAls studentes Voeding & Diëtetiek in Nijmegen, kregen we een melding dat de nascholing allergie plaats zou vinden en raakten gelijk enthousiast. En dit lag niet alleen aan de korting die wij als studenten kregen om hieraan deel te nemen, maar ook door de onderwerpen die aan bod kwamen.

Dit was onze eerste ervaring met een nascholing en na deze te hebben gevolgd, zijn wij enthousiast geraakt om iets dergelijks vaker te gaan doen omdat het erg leuk, leerzaam en goed geregeld was. De organisatie heeft topwerk afgeleverd door voorafgaand en na afloop van de nascholing informatie, duidelijke routebeschrijvingen en hand-outs te verstrekken, wat vooral bij een eerste keer als student zijnde erg prettig was.

De nascholing bood veel mogelijkheden tot netwerken met ervaren diëtisten en deskundigen, wat voor studenten natuurlijk erg zinvol kan zijn met betrekking tot stages, afstudeeropdrachten en meeloopmogelijkheden. Daarnaast krijg je natuurlijk veel inzicht in het onderwerp “allergie” door de verschillende deskundigen op dit gebied. Ook al was het dit jaar wat minder gericht op voeding, wat begrijpelijk is gezien de nascholing hier vorig jaar meer op in was gegaan, is het toch zinvol voor ons als studenten Voeding & Diëtetiek om deze nascholing te volgen. De inzichten, taken en samenwerkingsmogelijkheden van andere disciplines zijn deze dag erg duidelijk naar voren gekomen.

Tijdens het uitwerken van de casuïstiek in een groep met verschillende disciplines kun je als student natuurlijk nog niet heel veel kennis delen door het gebrek aan ervaring, maar toch was dit ook een erg zinvolle opdracht om de “ervaren” diëtisten en deskundigen te zien overleggen en jouw eigen frisse blik als student met hen te delen.

Wij als studenten kunnen medestudenten absoluut aanraden een nascholing van het AllergiePlatform te volgen wanneer je in dit onderwerp geïnteresseerd bent en je kennis wilt verbreden en verdiepen. Daarnaast is de beurs een leuke bijkomstigheid om gratis leuke foldertjes, posters en proefpakketjes kunt verzamelen, wat elke student toch wel aan moet spreken!

Lenka Olsa
Manon van Blijdeveen