Deze noedels met gebakken ei zijn snel, simpel en vol smaak. Een perfecte maaltijd voor wanneer je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten!

Noedels met gebakken ei
Dit recept kun je maken zonder koemelk, lactose, noten en pinda.
Gang: diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutenCooking time
20
minutenCalories
515
kcalIngrediënten
300 gr 300 tuinbonen
2 2 volkoren noedels nestjes
1 1 tl gember
2 2 teentjes knoflook
Sap van 1 limoen
2 2 el tamari (glutenvrije sojasaus)
2 2 tl tahini
2 2 rode uien
2 2 el sesamolie
2 2 tl kerriepoeder
1 1 rode peper
2 2 eieren
2 2 el verse koriander
Bereiding
- Kook de tuinbonen volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort onder koud water. Zet apart.
- Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Meng het limoensap, tamari, tahini, knoflook en gember in een klein kommetje. Zet apart.
- Snipper de ui en snijd de rode peper fijn. Verhit de helft van de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode uien, rode peper en kerriepoeder toe en bak 2-3 minuten tot ze geurig en zacht zijn.
- Voeg de tuinbonen toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
- Voeg de gekookte noedels en de tahini-limoensaus toe aan de pan. Meng alles goed door en verwarm nog 1-2 minuten.
- Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan, en bak hierin de (spiegel)eieren.
- Verdeel de noedels over een bord en garneer met verse koriander en het ei. Serveer direct.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën515
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
28.7g
44%
- Totaal koolhydraten
31.7g
11%
- Vezels 14.2g 57%
- Eiwit 25.2g 50%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.