Een lekkere rode saus voor bij je pasta? En dan zonder tomaat en paprika. Is dat lastig? Nee hoor, helemaal niet! Probeer deze maar eens!
Bij ons echt één van de favoriete sausjes. Ook lekker als je hem iets dunner maakt en dan eten als soep in zo’n leuk klein glaasje, koud of warm.
Dit heb je nodig
1 eetlepel olie
2 uien, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, grof gesneden
7-8 wortels, geschild en in stukjes (hoe kleiner, hoe sneller klaar)
3 bietjes, gekookt en in stukjes
50 ml water
basilicum, tijm, rozemarijn en zout naar smaak
Zo maak je het klaar
Verhit de olie in een pan en voeg de uien en knoflook toe. Na een minuut of twee voeg je de wortels toe en bakt ze nog twee minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de bietjes en het water toe en breng aan de kook.
Zodra het kookt zet je de pan op een laag vuur en laat zachtjes pruttelen tot de wortel zacht is.
Wil je een gladde saus? Pak dan de staafmixer en maak de saus zo glad als je lekker vindt. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus nog te dik is.
Breng de saus op smaak met zout en de kruiden. Naar wens kan je stukjes tofu, kip of vlees toevoegen. Heerlijk met een (volkoren) pasta!
Meer weten over histamine intolerantie? Bekijk dit artikel eens en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Lees meer:
- Risotto met asperges en parmaham Personen: 4 Bereidingstijd: 50 minuten Ingrediënten 500 gram asperges...
- Chilisaus Dit heb je nodig: 1 el olijfolie mespuntje asafoetida 3 takjes...
- Macho nacho Dit heb je nodig: 1 pond gehakt (kip-, runder- of...
- Het is de week van de allergie! Wist je dat het deze week allergie week is? Dit...
- Basissaus Dit heb je nodig: 25 gram boter / wayang 250...