Overheerlijke glutenvrije en lactosevrije bites bij SUE in Rotterdam

Hoe bewust zijn restaurants bezig met allergieën en intoleranties? Hoe kun je ervoor zorgen dat allergieën en intoleranties lekker uiteten niet in de weg hoeven te staan? Niet alleen bij restaurants nemen we interviews af, maar ook bij bakkerijen! Ook hier kunnen allergieën en intoleranties natuurlijk een heel grote rol spelen. Een tijdje terug hebben wij een super leuk interview gehad met Kim, de eigenaresse van SUE (zoet zonder suiker) in Rotterdam. Vast niet geheel onbekend! Als je het nog niet kent, dan is het zeker de moeite waard om verder te lezen. 😉

SUE staat voor lekkernijen die geraffineerde suikervrij, glutenvrij, lactosevrij én vegan zijn. Met een bite van SUE geniet je van een heerlijk zoet taartje, maar dan zonder allerlei ongezonde toevoegingen. Helemaal passend bij een gezonde leefstijl én vrijwel alle bites zijn zonder de bekendste allergenen. Wij hadden de eer om een kruidnootjes bite te proeven… Hij was overheerlijk! En het is bijna niet te geloven dat er geen suiker in verwerkt is, zo zoet en lekker! Naast een uitgebreid assortiment aan bites, kun je bij SUE ook terecht voor goede koffie, een heerlijk ontbijtje, een lekkere lunch of een gezellige borrel.

Communicatie is belangrijk

Omdat alles bij SUE glutenvrij, lactosevrij en vegan is, zijn zo goed als alle allergenen al getackeld. Het komt dus eigenlijk niet voor dat ze iemand met een allergie of intolerantie niet kunnen verwelkomen. Er wordt wel veel gebruik gemaakt van noten, maar volgens Kim komen er bijna geen mensen met een notenallergie vanwege het grote risico op kruisbesmetting. Mocht er dan toch iemand met een notenallergie komen eten, dan wordt er uiteraard streng gelet op het voorkomen van kruisbesmetting en wordt er altijd duidelijk aangegeven, dat het gerecht sporen kan bevatten. De verantwoordelijkheid ligt dan verder bij de gast zelf. Wees dus altijd duidelijk in je communicatie! Je weet namelijk zelf het beste of en hoeveel je van iets kunt verdragen.

In de keuken is er een allergenenkaart aanwezig, die je op kan vragen. Op het moment dat er iemand met een allergie binnenkomt, wordt er één iemand op de bediening voor de desbetreffende gast gezet. Heel tactisch, want op deze manier kan er in ieder geval geen kruisbesmetting ontstaan via de handen!

Net als bij andere horecaondernemers vinden ze het bij SUE prettig, als je vooraf even belt om te reserveren. Op deze manier kunnen ze van tevoren inspelen op eventuele aanpassingen die gemaakt worden, waardoor ze jou als gast beter kunnen verwelkomen.

Je vindt dit pareltje in het centrum van Rotterdam, op de Karel Doormanstraat. Laat je het ons weten als je langs bent geweest? We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt!