Pannenkoeken met cashewpasta en aardbeien

Deze pannenkoeken staan in een handomdraai op tafel en zijn een echte lekkernij! Een perfecte combinatie van zoet en hartig, deze pannenkoeken zijn niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een energieboost voor jouw dag. Een verrassend ontbijt of een zoete traktatie voor elk moment!

Pannenkoeken met cashewpasta en aardbeien

Pannenkoeken met cashewpasta en aardbeien

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan je maken zonder pinda en soja.

We gebruiken in dit recept tarwebloem voor het beslag van de pannenkoeken. Als je een glutenvrij en/of tarwevrije pannenkoek wil maken kun je een glutenvrij meel gebruiken voor dit recept.




Gang: lunch
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten

Ingrediënten

  • 150 gr tarwebloem

  • 1 tl zout

  • 1 ei

  • 250 ml melk (of een plantaardige vervanger)

  • 150 gr diepvries aardbeien (of fruit naar wens)

  • 1 el chiazaad

  • 15 gr ongezouten boter of margarine

  • 2 el cashewpasta

Bereiding

  • Meng de bloem en het zout in een grote beslagkom. Voeg hieraan de eieren en de melk toe, meng (met een handmixer) tot een glad mengsel.
  • Laat de aardbeien uitlekken in een vergiet en verwarm ze op laag vuur in een steelpannetje. Prak grote stukken eventueel met een vork klein, wanneer het goed ontdooid is.
  • Voeg het chiazaad toe en laat ca 10-15 min onder af en toe roeren indikken.
  • Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en schep er een soeplepel van het beslag in. Draai de pan rond tot de hele bodem goed is bedekt met het beslag en laat de pannenkoek 2 minuten bakken op middelhoog vuur.
  • Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut op de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Besmeer de pannenkoeken met een laagje cashewpasta en de aardbeienpuree en rol op. Serveer er 2 per persoon.