Begin je dag goed met deze heerlijke blauwe bessen pannenkoeken! Gemaakt met amandelmeel en chiazaad, bomvol eiwitten, gezonde vetten en vezels.

Pannenkoeken met yoghurt en blauwe bessen
Dit recept kun je maken zonder gluten, pinda, soja en tarwe.
Gang: ontbijt, lunch
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenCalories
570
kcalIngrediënten
70 g 70 amandelmeel
50 ml 50 melk (volle of plantaardige variant)
2 2 eieren
1 1 el olijfolie (mild)
100 g 100 blauwe bessen
20 g 20 chiazaad
- Voor de toppings
200 g 200 rode bessen
60 g 60 Griekse yoghurt
30 g 30 zaden en pitten mix
Bereiding
- Maak een beslag door het amandelmeel, de melk en de eieren te mengen in een kom.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek totdat de randen goudbruin zijn. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Maak ondertussen de bessensaus: verwarm de blauwe bessen in een steelpan met een eetlepel water en het chiazaad. Roer regelmatig tot de bessen barsten en er een dikke saus ontstaat.
- Serveer de pannenkoeken warm, gegarneerd met de bessensaus.
- Voeg per pannenkoek de rode bessen, Griekse yoghurt en zadenmix toe.