Pannenkoeken met yoghurt en blauwe bessen

Begin je dag goed met deze heerlijke blauwe bessen pannenkoeken! Gemaakt met amandelmeel en chiazaad, bomvol eiwitten, gezonde vetten en vezels.

Pannenkoeken met yoghurt en blauwe bessen

Pannenkoeken met yoghurt en blauwe bessen

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten, pinda, soja en tarwe.

Gang: ontbijt, lunch
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

570

kcal

Ingrediënten

  • 70 g 70 amandelmeel

  • 50 ml 50 melk (volle of plantaardige variant)

  • 2 2 eieren

  • 1 1 el olijfolie (mild)

  • 100 g 100 blauwe bessen

  • 20 g 20 chiazaad

  • Voor de toppings
  • 200 g 200 rode bessen

  • 60 g 60 Griekse yoghurt

  • 30 g 30 zaden en pitten mix

Bereiding

  • Maak een beslag door het amandelmeel, de melk en de eieren te mengen in een kom.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek totdat de randen goudbruin zijn. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  • Maak ondertussen de bessensaus: verwarm de blauwe bessen in een steelpan met een eetlepel water en het chiazaad. Roer regelmatig tot de bessen barsten en er een dikke saus ontstaat.
  • Serveer de pannenkoeken warm, gegarneerd met de bessensaus.
  • Voeg per pannenkoek de rode bessen, Griekse yoghurt en zadenmix toe.