Pannenkoekjes

Een lekker recept ingestuurd door Monique van der Klooster, dank daarvoor!
Haar woorden: “Ik was aan het zoeken en heb zoveel allergieën, deze heb ik voor kerst uitgeprobeerd als ontbijtje. heerlijk dus. Succes ermee. ”

Dit heb je nodig:Basissaus

Teffmeel 200 gram, boekweitmeel 200 gram, snufje zout, stevia 4 a 6 druppels, hoeveelheid amandelmelk ligt eraan hoe dik je het beslag wilt, even uitproberen. Toegestane boter om mee te bakken. Ahorn siroop als beleg.

Zo maak je het klaar:

Je mengt de meelsoorten met de amandelmelk en een snufje zout en de stevia tot een smeuïg beslag. Dan bak je je het in een klein koekenpannetje, langzaam met boter en een dikke lepel geduld. Steeds als je het beslag erin doet, een beetje boter toevoegen aan pannetje. De pannenkoek niet aanraken. Als hij bovenop helemaal droog lijkt, pas omdraaien met spatel. Pas op, valt snel uit elkaar door samenstelling. Oefening baart kunst. Laten afkoelen en beleggen met ahorn siroop. En veel liefde toevoegen, dan smaakt ie zeker lekker.

Tips voor bij het recept:

Voor diegene die fruit mogen hebben, appeltje toevoegen, rozijnen en beleggen met wat je wilt en mag.
Ik mag geen fruit, suiker, gluten, spelt, rogge enz enz. vandaar dit geprobeerd en het lukt op deze manier. Bak er genoeg, zodat je de volgende dag dit nog eens kunt nuttigen.

Geschikt voor aantal personen:
3 á 4, ligt aan je trek.

 

Dit recept is vrij van: Gluten, tarwe, kippenei, koemelk, lactose en soja