Pasta met kip en olijven

Duik in de mediterrane smaken met deze heerlijke pasta, waar stukjes kip en olijven samenkomen in een smeuïge saus. Een eenvoudig en toch verrukkelijk gerecht dat je in een handomdraai op tafel tovert

Pasta met kip en olijven

Pasta met kip en olijven

0.0 van 0 stemmen

Je kunt dit recept maken zonder gluten, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe. Doordat we 20 olijven gebruiken in dit recept is het ook geschikt bij het FODMAP dieet.

Gang: lunch, diner
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • 300 gr 300 kipfilet

  • 6 el 6 (knoflook) olijfolie

  • 400 gr 400 gezeefde tomaten of tomatenblokjes

  • 20 20 zwarte olijven, ontpit

  • 160 gr 160 glutenvrije tagliatelle

  • 240 gr 240 courgette

  • 4 el 4 kappertjes

  • 4 el 4 pompoenpitten

  • handje handje basilicumblaadjes

  • Voor erbij
  • frisse rauwkost naar wens

Bereiding

  • Bak de kip in een koekenpan met 4 eetlepels olijfolie tot deze goudbruin is.
  • Doe de gezeefde tomaten of blokjes in een pan en verhit langzaam.
  • Snijd de olijven in plakjes en voeg deze toe.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de courgette in dunne plakken met een dunschiller of spiraalsnijder. Verwarm de courgette in de saus.
  • Schep, zodra deze klaar is, de tagliatelle op twee borden. Verdeel daarop de saus en garneer met de kappertjes, pompoenpitten, verse bascilicum en besprenkel met wat olijfolie.