Duik in de mediterrane smaken met deze heerlijke pasta, waar stukjes kip en olijven samenkomen in een smeuïge saus. Een eenvoudig en toch verrukkelijk gerecht dat je in een handomdraai op tafel tovert

Pasta met kip en olijven
Je kunt dit recept maken zonder gluten, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe. Doordat we 20 olijven gebruiken in dit recept is het ook geschikt bij het FODMAP dieet.
Gang: lunch, diner
Servings
4
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenCalories
300
kcalIngrediënten
300 gr 300 kipfilet
6 el 6 (knoflook) olijfolie
400 gr 400 gezeefde tomaten of tomatenblokjes
20 20 zwarte olijven, ontpit
160 gr 160 glutenvrije tagliatelle
240 gr 240 courgette
4 el 4 kappertjes
4 el 4 pompoenpitten
handje handje basilicumblaadjes
- Voor erbij
frisse rauwkost naar wens
Bereiding
- Bak de kip in een koekenpan met 4 eetlepels olijfolie tot deze goudbruin is.
- Doe de gezeefde tomaten of blokjes in een pan en verhit langzaam.
- Snijd de olijven in plakjes en voeg deze toe.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgette in dunne plakken met een dunschiller of spiraalsnijder. Verwarm de courgette in de saus.
- Schep, zodra deze klaar is, de tagliatelle op twee borden. Verdeel daarop de saus en garneer met de kappertjes, pompoenpitten, verse bascilicum en besprenkel met wat olijfolie.
Lees meer:
- Pasta met kip en olijven ...
- Pasta al pistacchio Dit recept is: soja vrij lactose arm koemelk vrij histamine arm Pasta al pistacchio...
- ‘Snicker’ dadels Lekkere trek maar toch liever geen chocolade reep? Dan is...
- Gezonde bananensplit Bananensplit maar dan anders. Als een heerlijk ontbijtje bijvoorbeeld; alles...
- Zelf pasta maken met de Philips Pastamachine Als jullie ons volgen op Instagram dan heb je vast...