Pastinaaksoep
4
personen10
minutes30
minutesIngredients
600 gr pastinaak
6 el olijfolie
4 takjes verse tijm
2 tl komijn, gemalen
900 - 1000 ml water
Versgemalen peper
140 gr lactosevrije crème fraîche of room
100 gr pecannoten
12 el geraspte kaas
Directions
Schil en snijd de pastinaak in stukjes.
Verwarm olijfolie in een soeppan en voeg de pastinaak en verse tijmbladeren toe (rits deze van de takjes). Roerbak voor 1 à 2 minuten en voeg hierna de komijn en water toe.
Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Breng het geheel aan de kook tot de pastinaak zacht en gaar is.
Schep de crème fraîche bij de soep en haal de pan van het vuur.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de pecannoten en geraspte kaas.
In plaats van lactosevrije zuivel kan je ook kiezen voor een plantaardige variant op zuivel.
Lees meer:
- Geroosterde pastinaak soep met feta ...
- Verstopte groenten met pasta ...
- Zelf pasta maken met de Philips Pastamachine Als jullie ons volgen op Instagram dan heb je vast...
- Salade met forel en crème fraîche-pistache dressing Voor liefhebbers van verse en smaakvolle salades is dit recept...
- Basissaus Dit heb je nodig: 25 gram boter / wayang 250...