Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

0.0 van 0 stemmen
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

30

minutes

    Ingredients

    • 600 gr pastinaak

    • 6 el olijfolie

    • 4 takjes verse tijm

    • 2 tl komijn, gemalen

    • 900 - 1000 ml water

    • Versgemalen peper

    • 140 gr lactosevrije crème fraîche of room

    • 100 gr pecannoten

    • 12 el geraspte kaas

    Directions

    • Schil en snijd de pastinaak in stukjes.

    • Verwarm olijfolie in een soeppan en voeg de pastinaak en verse tijmbladeren toe (rits deze van de takjes). Roerbak voor 1 à 2 minuten en voeg hierna de komijn en water toe.

    • Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Breng het geheel aan de kook tot de pastinaak zacht en gaar is.

    • Schep de crème fraîche bij de soep en haal de pan van het vuur.

    • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.

    • Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de pecannoten en geraspte kaas.

    • In plaats van lactosevrije zuivel kan je ook kiezen voor een plantaardige variant op zuivel.