Als je van dit recept niet gaat watertanden, dan weten we het ook niet meer. Voor alle mensen met een voorliefde voor hartig is dit het perfecte lunch recept. Wedden dat het een glimlach tovert op je gezicht?
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenCalories
663
kcalIngrediënten
- Ingrediënten
4 4 eieren
4 4 sneetjes brood
4 4 el ricotta
1 1 avocado
Versgemalen zwarte peper
½ tl chilivlokken
- Voor circa 200 gram/1 potje pesto
40 gr 40 pijnboompitten
30 gr 30 verse basilicumblaadjes
40 gr 40 geraspt Parmezaanse kaas
1 1 teen knoflook
90 ml 90 olijfolie
Citroensap naar smaak
Versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Bereidingswijze van de pesto
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleurd zijn. Laat deze vervolgens afkoelen.
- Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
- Voeg de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. Je kunt hem zo fijn of grof malen als je zelf lekker vindt.
- Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe.
- Bereidingswijze
- Doe 2 el pesto in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Breek twee eieren boven de pesto en bak ze tot de gewenste gaarheid.
- Rooster ondertussen twee sneetjes brood tussen een tosti-ijzer of in een broodrooster.
- Besmeer de geroosterde boterhammen met de ricotta.
- Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel deze over de boterhammen met ricotta.
- Serveer de gebakken pesto eieren op of bij de boterhammen en voeg naar smaak peper of chilivlokken toe.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën663
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
50.6g
77%
- Totaal koolhydraten
19.3g
7%
- Vezels 10.8g 40%
- Eiwit 27.7g 54%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Lees meer:
- Pesto Eggs ...
- Cheesecake met hazelnoten en bessen Genieten van de feestdagen is soms niet makkelijk met een...
- Pannenkoeken met cashewpasta en aardbeien Deze pannenkoeken staan in een handomdraai op tafel en zijn...
- MadeGood Cookies We hebben al vaker geschreven over het merk MadeGood. Ze...
- Pistolet met brie en serranoham Niks beter dan een uitgebreide lunch met deze verrukkelijke pistolet...