Pinda oplossing in zicht?

Kan sporen van pinda`s bevatten

pindaAls je anafylactisch reageert op pinda’s kunnen zelfs sporen van pinda je fataal worden. Uit onderzoek onder 221 mensen tussen 6 en 55 jaar is gebleken dat de intolerantie voor pinda`s verminderd kan worden. Door het dragen van een pleister met een kleine hoeveelheid pinda allergenen, heeft 50% van de volwassenen en 54% van de kinderen zijn tolerantie voor pinda`s enorm verhoogd. Deze mensen kunnen nu producten eten die ‘sporen bevatten van’ zonder hier een reactie op te krijgen. Meer informatie over het onderzoek kun je vinden op deze site.

Kleinere kans pinda-allergie door blootstelling baby’s

Uit een ander onderzoek is gebleken dat de kans op een pinda-allergie bij kinderen kleiner wordt, als ze voor hun vijfde levensjaar regelmatig worden blootgesteld aan pinda’s. Het Leap (Learning Early About Peanut allergy) is een onderzoek dat bestond uit 640 zuigelingen tussen de vier en elf maanden met een hoog risico op pinda-allergie, doordat ze ernstig eczeem en/of een kippeneiallergie hadden.
Voor het onderzoek kreeg een deel van de kinderen drie keer per week of vaker voeding waar stukjes pinda inzaten. Het andere deel van de kinderen kreeg een pindavrij dieet totdat ze vijf jaar oud waren. Van de groep met het pindavrije dieet heeft zeventien procent een pinda-allergie ontwikkelend, terwijl dit percentage bij de andere groep onder de één procent bleef. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Alhoewel deze onderzoeken zeer hoopgevend zijn mogen ze nooit zonder toezicht van een arts worden uitgevoerd. Don’t try this at home….

Cynthia Vondeling en Marieke Broeders