Pindakaas zonder toevoegingen

Je hebt vast ook wel de potten pindakaas met gekke smaakjes in de supermarkt of pindakaaswinkel zien staan. Maar waarom zijn die nou zo duur? Het is leuk én lekker om ze zelf te maken, dan kan je er ook nog smaakjes aan toevoegen! En je weet zeker dat er niets inzit dat je niet kunt verdragen.

Dit recept kan je maken zonder gluten, lactose, melk, lupine, mosterd, noten, kippenei, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren, bovendien is het ook geschikt voor het FODMAP arm dieet.

Dit heb je nodig:

350 gram pinda’s
blender
Eventueel kokosrasp, cacaopoeder, sambal, speculaaskruiden etc voor de smaakjes.

Zo maak je het klaar:

Doe de pinda’s in een sterke blender, ik gebruik de Philips Innergizer van 2000W. Heb je zelf een minder sterke blender, maak dan kleinere porties in één keer en wacht tussen het maken even tot de motor van de blender weer is afgekoeld. Ze de blender aan, bij mij was 2 x 30 seconden voldoende voor een heerlijk smeuige massa.

Je kunt de pindakaas nu in een schone pot doen en eten wanneer je er zin in hebt. Maar ook leuk om te doen, en misschien wel leuk als cadeautje, is het maken van pindakaas met een smaakje. Je mengt dan je favoriete smaakjes door een beetje pindakaas en stopt het dan in een leuke pot. Of versier gewoon op je boterham! Gezond, lekker en feestelijk!